sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăEconomicINS: creştere a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul

-

INS: creştere a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul

Managerii întreprinderilor estimează o creştere moderată a activităţii în comerţul cu amănuntul şi în servicii, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare şi în servicii, precum şi o creştere a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în septembrie, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

”Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă”, arată datele INS.

 

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2023, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% .

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +12%).

 

Potrivit estimărilor din luna iulie 2023, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +17%).

Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +24 %).

 

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +13%).

Greta Thunberg, arestată în portul Malmoe

Angajatorii prognozează, pentru următoarele trei luni, o creştere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +16%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +22%).

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole