vineri, mai 24, 2024
AcasăTehnologieInteligența Artificială, pericol pentru milioane de joburi?

-

Inteligența Artificială, pericol pentru milioane de joburi?

Inteligența artificială (IA) se regăsește în societatea noastră de mult timp. Noua tehnologie o regăsim în recunoașterea facială pentru a ne debloca telefoanele mobile sau pentru a eticheta persoane atunci când încărcăm o fotografie pe Facebook. AI recunoaște fețele și sugerează cine sunt respectivele persoane, iar Netflix o folosește AI pentru a ne oferi conținut bazat pe ceea ce ne place.

Un alt exemplu referitor la. Inteligența artificială de zi cu zi poate fi găsit în Alexa sau Siri atunci când le atribuim activități precum redarea unui anumit tip de muzică sau efectuarea unui apel. Sunt și chatboți programați cu inteligență artificială care sunt folosiți în comunicare cu clienții, iar industria de iGaming și casino online este cea care a adoptat chatboți cu AI pentru a eficientiza comunicarea în timp real.

2023, anul AI

2023 va fi anul AI prin prisma noilor aplicații și evoluții tehnologice. După cum se poate vedea, dezvoltarea AI în ultimii ani a fost foarte puternică. Odată cu evoluția tehnologiei AI au apărut și voci care trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul acesteia și a faptului că milioane de locuri de muncă sunt în pericol.

Inteligența Artificială, pericol pentru societate?

Însă oare e cazul să ne panicăm? Roboții vor avea nevoie de mult timp până vor ajunge să fie autonomi. Momentan toate tehnologiile bazate pe AI sunt în faza de învățare și pun în practică comenzi predefinite. Prea puține funcții AI au trecut la faza de a genera și dezvolta singure funcții și acțiuni independente.

Legat de locurile de muncă, trebuie spus că inteligența artificială nu poate înlocui munca umană 100%. Cu toate acestea, job-urile cu acțiuni repetitive vor putea fi preluate de aplicații și roboți cu inteligența artificială. Acest tip de inteligență poate procesa rapid cantități mari de date cu care oamenii trebuie să fie obișnuiți. Să nu uităm de ChatGPT, care poate reda texte în funcție de parametri setați, dar cu siguranță nu pot înlocui redactorii și editorii.

Inteligența artificială poate ajuta companiile mari să înțeleagă fenomenul BIG DATA, dar nu vor putea performa la nivel de creativitate. Mai mult, multe locuri de muncă necesită o comunicare interpersonală pe care inteligența artificială nu o poate îndeplini.

Care sunt locurile de muncă în pericol?

Există, de fapt, multe locuri de muncă care nu trebuie să-și facă griji că AI le va lua locul. De exemplu, locuri de muncă din domeniul activității, asistență socială sau chiar educație, lucru care, în acest moment, cei mai inteligenți roboți nu pot îndeplini respectivele sarcini. În multe sectoare, rolul ființei umane este crucial și nu poate fi înlocuit cu ușurință de inteligența artificială.

Ce va întâmpla în sectorul jocurilor de cazinou?

Inteligența artificială își croiește drum în industria de entertainment de mulți ani. Putem spune că prima acțiune cu AI în lumea divertismentului a fost în 1980 când câțiva jucători de șah de renume s-au reunit pentru a juca împotriva unei mașini cu AI. La finalul jocurilor, câștigătorul a fost computerul, care avea la bază Inteligența Artificială, dar nu la nivelul de astăzi.

Industria de gambling și a cazinourilor online depune foarte multe eforturi să țină pasul cu noile tehnologii. Astăzi, iubitorii de jocuri se pot juca din confortul de acasă, fără a mai fi nevoiți să meargă în cazinourile clasice. Au la dispoziție mii de jocuri, de la clasicele jocuri de masă (ruletă, poker, blackjack) la modernele sloturi video.

În cadrul cazinourilor online, inteligența artificială se ocupă deja de amestecarea cărților, de gestionarea jocurilor, de comunicarea cu clienții, de sugestii către jucători sau potențiali clienți. Însă, momentan, nu pune în pericol joburile umane, ci oferă servicii complementare și sprijină acțiunile angajaților umani în taskurile cotidiene.

Grație noilor tehnologii, cazinourile online au reușit să dezvolte jocuri live cu dealeri reali pentru a oferi un plus de experiență jucătorilor, cât mai aproape de cea din cazinourile stradale. Jucătorii doresc adesea să aibă o experiență la fel de interactivă precum cea pe care o pot avea într-un cazinou clasic. Un dealer adevărat va empatiza cu jucătorul și va putea avea o conversație în orice moment, lucrurile pe care Inteligența Artificială nu le poate face astăzi.

La ce este folosită Inteligența Artificială în iGaming?

Operatorii de cazinou lucrează cu dezvoltatorii de software pentru a integra AI în platformele lor de jocuri pentru a oferi experiențe unice jucătorilor. Analiza comportamentului utilizatorului a fost întotdeauna un factor important în sectorul cazinourilor. De zeci de ani, cazinourile online au investigat tendințele jucătorilor. Astăzi, sistemele de inteligență artificială colectează informații despre jucători, le analizează și produc rapoarte de mare impact pentru operatorii de jocuri. AI evaluează și analizează preferințele utilizatorilor (modele de navigare, tipurile de jocuri jucate și timpul petrecut pe fiecare joc, printre alte aspecte). Astfel, cazinourile online pot personaliza experiența utilizatorilor, în principal prin personalizarea interfeței platformei în funcție de preferințele lor, fie că sunt practicanți de ruleta online, blackjack sau sloturi. În acest fel, jucătorii pot beneficia de o experiență de joc mai personalizată.

Inteligența Artificială, în comunicare

Inteligența artificială are, de asemenea, un impact asupra serviciilor de comunicare în cazinourile online. Jucătorii apreciază atunci când cazinourile pot comunica în timp real și pot asigura suport tehnic sau informativ. Răspunsurile rapide la întrebări, reclamații sau sugestiile pot determina succesul platformelor de jocuri online.

Cazinourile online au nevoie de serviciile unui chatbot cu inteligență artificială pentru a ușura munca angajaților umani. Acești roboti de chat integrează tehnologii precum Natural Language Processing (NLP) și Machine Learning pentru a înțelege mesajele primite / trimise și pentru a oferi răspunsuri în mod adecvat.

Inteligența Artificială este folosită în prevenirea fraudelor

Jocurile de cazinou au fost, sunt și vor fi mereu contestate de societate. Totodată, multă vreme au fost asociate cu infracționalitatea, trișarea, furtul. Din acest motiv, Inteligența Artificială va juca un rol important în prevenirea fraudelor în cazinourile online. Din ce în ce mai multe platforme digitale încorporează inteligența artificială în strategiile lor.

Acest tip de inteligență artificială poate notifica, monitoriza sau chiar înregistra orice tipar care este fraudulos. În acest fel, furnizorul poate bloca sau poate solicita verificarea suplimentară a unui jucător suspect. Cu inteligența artificială în lumea cazinourilor, experiența de joc este mai sigură și mai corectă pentru toți iubitorii de jocuri de cazinou. Acest serviciu a fost apreciat de jucătorii din industrie.

Concluzie

Inteligența artificială avansează fără încetare și mulți sunt îngrijorați de ceea ce va putea face în viitor. Cu toate acestea, mai este mult până când vom avea motive să ne îngrijorăm cu adevărat. Cât despre job-uri, momentan nu e motiv de panică. Oamenii nu pot fi înlocuiți atât de ușor de roboți și aplicații cu AI. Iar voi, ca practicanți de jocuri de cazinou, nu rămâne decât să vă bucurați de experiențele oferite de cazinourile online. Gamblingul este o sursă de divertisment, nu generatoare de venituri.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole