joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneInvazie în Fâșia Gaza. Israel a mobilizat 300.000 de soldaţi la frontieră

-

Invazie în Fâșia Gaza. Israel a mobilizat 300.000 de soldaţi la frontieră

Război în Israel. Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului, a anunțat, miercuri, că 300.000 de soldați israelieni au fost mobilizați la frontiera cu Fâșia Gaza. Care este situația de pe câmpul de luptă?

Război în Israel. Au fost mobilizați 300.000 de soldați israelieni la frontiera cu Fâșia Gaza

Război în Israel. Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului, a anunțat, miercuri, că 300.000 de soldați israelieni au fost mobilizați la frontiera cu Fâșia Gaza.

Se pregătesc de o invazie terestră. Obiectivul este exterminarea totală a Hamas.

„Am desfășurat 300.000 de soldați în apropiere de Fâșia Gaza- de fapt, am trimis – infanteria noastră, soldații noștri blindate, corpul nostru de artilerie și mulți alți soldați din rezerve – 300.000 de soldați, – în diferite brigăzi și divizii sunt acum aproape de Fâșia Gaza, pregătindu-se să execute misiunea care ne-a fost încredințată de guvernul israelian.

Și aceasta este de a ne asigura că Hamas, la acest sfârșit de război, nu va avea nicio capacitate militară prin care să poată amenința sau ucide civili israelieni”, a spus Jonathan Conricus într-o înregistrare video postată, miercuri, pe contul lui de Twitter.

Armata Israelului a distrus sistemele avansate de detectare aeriană ale Hamas

Armata Israelului a lovit, peste noapte, 80 de ținte în Beit Hanon, un oraş situat în extremitatea de nord-est a Fâşiei Gaza. La ele se adăugă cele peste 450 de ţinte din Al-Furqan, vizate în ultimele 24 de ore, plus alte 70 de ţinte lovite în al-Daraj.

Printre „ţinte” se numără bănci şi locuri despre care forţele de apărare ale Israelului susțin că ar fi fost folosite de Hamas pentru a dirija atacuri împotriva sa.

În plus, au fost distruse sistemele avansate de detectare aeriană ale Hamas, folosite pentru detectarea avioanelor deasupra Fâșiei Gaza. Acțiunea ar fi durat doar câteva minute. A fost eliminată posibilitatea ca Hamas să mai atace avioanele israeliene.

De altfel, marți, în doar câteva minute, „Forțele Aeriene Israeliene au lovit toate zonele rețelei și au distrus capacitatea Hamas de a obține o imagine precisă a cerului și de a-și concentra eforturile asupra aeronavelor FAI”.

„Timp de ani de zile, Hamas a creat o reţea de camere de înaltă calitate, ascunse în interiorul unor panouri solare pe tot cuprinsul Fâşiei Gaza, cu scopul de a identifica şi urmări aeronavele”, au transmis forţele armate ale Israelului prin intermediul rețelelor sociale.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole