duminică, iunie 23, 2024
AcasăExterneIranul s-a jucat cu focul. Pakistanul nuclear ripostează după atacul Teheranului

-

Iranul s-a jucat cu focul. Pakistanul nuclear ripostează după atacul Teheranului

Pakistanul a ripostat la atacul cu rachete al Iranului în urma căruia au fost uciși doi copii. Mai multe atacuri au avut loc în cursul nopții trecute, fiind vizate grupuri rebele de pe teritoriul iranian.

Pakistanul a ripostat la atacurile cu rachetă ale Iranului, în urma cărora au fost uciși doi copii. Forțele de la Islamabad au lansat mai multe operațiuni militare asupra unor grupuri rebele de pe teritoriul iranian. Aceste atacuri reciproce reprezintă un nou pas spre un război în zonă.

Armata pakistaneză, ripostă rapidă

O sursă din cadrul serviciilor de informaţii pakistaneze, a confirmat că au fost efectuate atacuri împotriva unor grupuri militare rebele, conform AFP. Aceasta nu a oferit mai multe detalii precizând că urmează o declarație oficială.

„Pot doar să confirm că am efectuat atacuri împotriva unor grupuri armate antipakistaneze care au fost vizate în Iran”, a declarat sursa din Pakistan.

O confirmare a venit din partea unui jurnalist corespondent pentru The New York Times. Salman Masood a relatat pe platforma X (fostul Twitter) că forţele aeriene pakistaneze au efectuat în cursul nopţii atacuri aeriene în Iran.

Armata pakistaneză a lovit cel puțin șapte tabere separatiste Baluch. Acestea sunt situate la distanțe cuprinse între 40 şi 50 de kilometri, în interiorul teritoriului iranian.

Tensiunile escaladează în Orient

Riposta lansată de armata pakistaneză a avut loc la mai puţin de 24 de ore după ce Iranul a folosit „rachete şi drone” în provincia Baluchistan. Loviturile iraniene au vizat două baze ale sediului central al grupării Jaish al-Adl (Armata Justiţiei în limba arabă) din această provincie pakistaneză.

Iranul şi Pakistanul se acuză reciproc că permit grupurilor de rebeli să opereze de pe teritoriul celeilalte ţări. În acete conflicte ale rebelilor rareori se implică și forţele oficiale ale vreunei ţări.

Armata pakistaneză pregătită de ripostă

În urmă cu 24 de ore, Iranul a lansat un atac cu rachete în Pakistan, ucigând doi copii. Proiectilele vizau două baze ale grupului militant Jaish al Adl. Este vorba despreo o organizație sunnită considerată inamică de către regimul teocratic de la Teheran. Acest atac, neanunțat a provocat armata pakistaneză să riposteze.

Cu o zi în urmă, Iranul a bombardat ținte din Irak și Siria, riscând să escaladeze tensiunile din lumea islamică. Deja în zonă este un conflict între Israel și teroriștii Hamas din Gaza.

Forțele iraniene au bombardat în Pakistan, la o zi după ce Gărzile Revoluționare au lansat atacuri în nordul Irakului și al Siriei..

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole