sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăEconomicIrlanda oferă 84.000 de euro pentru a trăi pe o insulă ruptă...

-

Irlanda oferă 84.000 de euro pentru a trăi pe o insulă ruptă de lume

Între aceste insule se află şi Inis Mór, pe care s-a filmat recent ”The Banshees of Inisherin”, mnominalizat la Oscar.

Aceste insule, majoritatea situate pe coasta de vest a Irlandei, fac parte sintr-un program guvernamental pe o perioadă de zece ani, intitulat ”Our living islands” (”Insulele noastre vii”).

Priveliştea este coleşitoare, însă majoritatea acestor insule este ruptă de Irlanda.

”Obiectivul acestei politici este să ne asigurăm că comunităţi durabile şi dinamice continuă să trăiască şi să prospere timp de mulţi ani”, se arată pe site-ul Guvernului irlandez.

Oferta este valabilă, însă, în anumite condiţii.

Este necesar ca cel interesat să devină proprietarul unui bun imobil pe pe una dintre insule, ”construit înainte de 1993” şi ”neocupat de cel puţin doi ani”, potrivit Guvernului irlandez. El poate locui sau închiria clădirea.

În plus, suma de 84.000 de euro alocaţi poate fi folosită numai la lucrări de decoraţiuni, izolare şi îmbunătăţire a structurii construcţiei.

În fine, este necesară obţinerea dreptului de sejur în Irlanda.

Autorizarea unui sejur nu este indispensabilă pentru a cumpăra o proprietate, însă este necesară celor care vor să locuiască pe aceste insiule în mod permanent.

”Ambiţia noastră este ca vizitatorii să continue să descopere şi să aprecieze bogăţia culturală, patriomonială şi de mediu unică pe care le oferă insulele”, îşi exprimă speranţa Guvernul irlandez.

Această iniţiativă urmează să intre în vigoare la 1 iulie 2023.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole