joi, mai 23, 2024
AcasăPoliticKlaus Iohannis respinge organizarea alegerilor anticipate: „Nu există alternativă la această coaliție....

-

Klaus Iohannis respinge organizarea alegerilor anticipate: „Nu există alternativă la această coaliție. Mă voi implica pentru buna funcționare a lucrurilor”

În România, alegerile parlamentare nu vor fi organizate cu un an mai devreme, ci în 2024, crede Klaus Iohannis. Nu este cazul de conflicte în coaliție, a precizat președintele, care se va implica personal pentru ca totul să meargă „ca uns”.

În ultimele săptămâni, PSD a amenințat în repetate rânduri că ar putea forța organizarea de alegeri anticipate, în timp ce AUR susține că abia așteaptă scrutinul. O astfel de inițiativă este privită mai degrabă cu neîncredere de către Klaus Iohannis.

În opinia oficialului de la Palatul Cotroceni, altă soluție decât PSD + PNL + UDMR nu există pentru Palatul Victoria.

 Klaus Iohannis: Politicienii au înțeles că țara trebuie guvernată de un Guvern cu o susținere solidă în Parlament. Un Guvern condus de premierul Ciucă care a reușit să evite atât criza energetică. Da, sunt mulțumit de cum s-a guvernat, pentru că a reușit să treacă cu succes România prin criză. Nu cred că s-a așteptat cineva ca această coaliție să funcționeze numai cu lucruri bune, e o coaliție complicată, dar s-au înțeles.

Întrebarea este cum se continuă pentru că în câteva luni sau săptămâni ar trebui să se producă rotația. Această rotație este posibilă și se va întâmpla. Nu cred că există o alternativă viabilă la această coaliție. În același timp, va veni cu probleme suplimentare care vor trebui negociate”, a comentat Klaus Iohannis în cadrul întâlnirii cu Olaf Scholz, de luni, 3 aprilie.

Klaus Iohannis: „Nu vom avea alegeri după alegeri după alegeri!”

Klaus Iohannis este hotărât să facă ordine în coaliție.

„Mă voi implica pentru buna funcționare a lucrurilor. Complicat de ajuns la alegeri anticipate, nu sunt prevăzute în Constituție. Mă voi implica pentru a garanta stabilitatea țării și un mers normal al lucrurilor publice. Alegeri vor fi, cel mai târziu la finalul anului viitor. Încă o dată, eu cred că se va întâmpla rotația și această coaliție va merge mai departe.

Nu sunt motive de îngrijorare, nu vreau să dau exemple din vecinătatea mai apropiată sau mai îndepărtată, dar nu vom avea alegeri după alegeri după alegeri”, a mai comentat Iohannis.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole