luni, iunie 17, 2024
AcasăExterneKremlinul anunță în ultima clipă participarea lui Putin la reuniunea G20 de...

-

Kremlinul anunță în ultima clipă participarea lui Putin la reuniunea G20 de miercuri. Care este obiectivul liderului de la Kremlin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa prin videoconferinţă la o reuniune a G20 găzduită miercuri de India.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat că Putin va prezenta „poziţia Rusiei” în contextul actual „foarte, foarte turbulent”.

Ministerul de Externe indian a comunicat că reuniunea va aprofunda subiectele discutate la summitul G20 de la New Delhi, din septembrie.

Participarea lui Putin este neaşteptată, apreciază Dpa, care reaminteşte că preşedintele rus nu a participat la reuniunea respectivă la vârf, unde a fost reprezentat de ministrul de externe Serghei Lavrov.

La 21 de luni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, liderul de la Kremlin este – după cum a spus preşedintele american Joe Biden – un „paria”, iar Occidentul a aplicat Rusiei mai multe serii de sancţiuni.

G20, din care fac parte 19 ţări – unele dintre cele mai avansate economic, altele în curs de dezvoltare – plus Uniunea Europeană şi Uniunea Africană, va discuta probabil şi războiul dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.

India asigură preşedinţia prin rotaţie a grupului până la sfârşitul lui noiembrie, când va începe mandatul Braziliei.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a fost şi el absent la summitul din septembrie, iar la videoconferinţa de miercuri va fi reprezentat de premierul Li Qiang.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole