marți, februarie 27, 2024
AcasăExterneKremlinul și-ar fi luat mâna de pe Grupul Wagner. Țara care ar...

-

Kremlinul și-ar fi luat mâna de pe Grupul Wagner. Țara care ar putea fi sponsorul miliției lui Prigojin

Grupul de mercenari ruși Wagner trece printr-o perioadă dificilă, ca urmare a rebeliunii pe care liderul miliției, Evgheni Prigojin, a iscat-o în Rusia la începutul acestei veri.

Serviciul de informații al Apărării din Marea Britanie a raportat că, din cauza presiunii financiare, miliția Wagner este nevoită să economisească bani pentru a putea suporta salariile mercenariilor din grup.

„Grupul Wagner se îndreaptă probabil spre un proces de reducere a numărului de angajați și de reconfigurare, în mare parte pentru a economisi cheltuielile cu salariile personalului într-un moment de presiune financiară”, se arată în analiza britanicilor, potrivit Ukrainska Pravda.

Noul sponsor al Grupului Wagner

De asemenea, Serviciul de informații al Apărării din Marea Britanie a adăugat că, după rebeliunea nereușită din iunie 2023, statul rus a acționat împotriva altor preocupări de afaceri ale finanțatorului Wagner, Evgheni Prigojin. Există o posibilitate reală potrivit căreia Kremlinul să nu mai finanțeze grupul, spun oficialii serviciilor de informații.

Însă, un nou sponsor al Grupului Wagner ar putea fi statul Belarus, anunță britanicii.

„Dacă statul rus nu mai finanțează Grupul Wagner, al doilea cel mai plauzibil plătitor sunt autoritățile belaruse”, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

„Cu toate acestea, forța de dimensiuni considerabile ar fi o scurgere semnificativă și potențial nedorită a resurselor modeste ale Belarusului”, a adăugat Ministerul britanic al Apărării.

Mai mult, britanicii consideră că grupul de mercenarii a lui Evgheni Prigojin au sosit în Belarus în mare parte fără echipamentul lor greu și este posibil ca aceștia să-l fi predat Ministerului rus al Apărării.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole