sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăEconomicLamborghini Revuelto – motor V12 pe benzină și trei motoare electrice

-

Lamborghini Revuelto – motor V12 pe benzină și trei motoare electrice

Lamborghini Revuelto are cumpărători până la finele lui 2025, a declarat directorul general de la Lamborghini, Stephan Winkelmann.

 

Lamborghini Revuelto are un motor V12 pe benzină, dar și trei motoare electrice, fiind capabil să ruleze șase mile (aproximativ 10 kilometri) numai pe baza bateriei iar livrările sunt programate să înceapă la finele acestui an.

De la finele lui 2025, Lamborghini va vinde numai automobile cu sisteme de propulsie plug-in hybrid, reducând la jumătate emisiile de CO2 comparativ cu actuala gamă de modele. Însă abia în 2028 Lamborghini va introduce primul său model electric, în timp ce rivalul Ferrari vrea să facă același lucru încă din 2025.

Vezi și Seria de producție a lui Lamborghini Urus cu motor pur V8 este deja epuizată

Germania a contestat cu succes planului Uniunii Europene de a interzice vânzarea de automobile noi cu motoare pe combustie din 2035, obținând o excepție pentru combustibilii sintetici, în încercarea de a proteja constructorii de automobile sportive precum Porsche AG și Lamborghini.

Chiar dacă există cerere mare pentru Revuelto, comenzile pentru ultimele modele Lamborghini propulsate de motoare convenționale sunt de asemenea solide, a precizat Winkelmann. Constructorul a vândut întreaga sa gamă de modele pentru următorii doi ani.

În primele șase luni din 2023, vânzările Lamborghini au crescut cu 5% până la 5.341 de automobile. Pentru întregul an, producătorul de automobile sportive mizează pe o creștere a profitului de cel puțin 25%, după un avans record de 36% în primele trei luni ale anului.

După ce a alocat 1,8 miliarde de euro pentru tranziția la modele de tip plug-in hibrid, Lamborghini ar putea majora investițiile odată cu introducerea primului model pe bază de baterie, a precizat Winkelmann. Acesta a adăugat că acesta va fi un model cu patru locuri adecvat pentru utilizarea de zi cu zi.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole