duminică, iulie 21, 2024
AcasăSocialLegea pensiilor se schimbă radical! Marius Budăi a făcut anunțul în direct...

-

Legea pensiilor se schimbă radical! Marius Budăi a făcut anunțul în direct la TV: Suntem avansați

Vestea serii despre pensii! Ministrul Muncii și Solidarității Sociale Marius Budăi a făcut personal anunțul. Iată ce au pregătit oficialii români în legatură cu reforma sistemului de pensii.

Guvernul României pregătește reforma pensiilor speciale

Duminică, 26 martie 2023, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a oferit noi detalii despre reforma pensiilor. Potrivit spuselor sale, proiectul de lege privind modificarea sitemului de pensii se află pe ultima sută de metri. „Practic, suntem avansați în ceea ce privește reforma pensiilor pe contributivitate”, a spus el.

Marius Budăi a reamintit că este „foarte important” ca guvernanții români să discute cu pensionarii și cu sindicatele pentru că „sunt acolo lucrători care vor fi viitori seniori ai României”. „Trebuie să urgentăm acest aspect”, a avertizat el.

„(…) Avem un grup de lucru în care avem de finalizat propunerile pe care le facem pentru modificarea legislației din sistemul pensiilor bazate pe contributivitate. De asemenea, aranjăm și pregătim următoarea reformă pe ceea ce înseamnă salarizarea – sistemul public de pensii.

Avem aceste grupuri de lucru pentru că-mi doresc să grăbesc un pic atât ceea ce înseamnă pensiile din sistemul de contributivitate, trebuie să pregătim două variante de lucru, să ne întoarcem în coaliție pentru decizie, dar și către Banca Mondială, pentru a calcula pe variante impactul financiar și social asupra a ceea ce propunem prin aceste lucruri”, a declarat, duminică, Marius Budăi în cadrul unei emisiuni TV de pe România TV.

Guvernul României nu va crește vârsta de pensionare

În cadrul acelei emisiuni TV, Marius Budăi a vorbit și despre zvonurile apărute în spațiul public, potrivit cărora Guvernul României va crește vârsta de pensionare până la 70 de ani.

„Este exclus așa ceva. Când media speranței de viață e mai mică decât în Germania sau Franța, să-ți propui să crești vârsta de pensionare peste a lor, acesta este cinism și ură față de cetățenii români. Acest lucru nu se va întâmpla, cât timp va fi într-o formulă de guvernare”, a explicat social-democratul.

Ce se va întâmpla cu legea salarizării?

În ceea ce previște legea salarizării, Marius Budăi a spus: „Este exact ceea ce am mai spus, sunt trei grupuri de lucru. Lucrăm pe accederea României la OCDE, pe legea din sistemul public, dar și salariale. Nu avem până la acest moment o direcție foarte clară. Știm ce vrem să facem, dar facem pași să vedem cum să ajungem acolo. Transmit public tuturor sindicatelor că nu voi accepta să treacă o lege fără să avem acel dialog social, așa cum este normal. Cu siguranță că va fi un dialog aprins, este vorba despre oameni, de cetățeni, cu toții ne dorim să câștigăm mai multă.”

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole