sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăPoliticLiderii PNL amenință cu ieșirea de la guvernare, dacă PSD mărește fiscalitatea....

-

Liderii PNL amenință cu ieșirea de la guvernare, dacă PSD mărește fiscalitatea. ”Îi jefuiește pe oamenii cinstiți”

Liderii PNL încep să vorbească public despre varianta ieșirii de la guvernare, dacă aliații din PSD vor mări fiscalitatea. ”Pur și simplu îi jefuiește pe cei care câștigă o pâine cinstit”, a spus vicepreședintele liberal Florin Roman.

Vicepreşedintele PNL Alin Tişe a afirmat că partidul trebuie să iasă de la guvernare dacă această guvernare nu ţine cont de priorităţile liberale şi măreşte fiscalitatea. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a adăugat că aceasta este o opinie personală şi nu a discutat acest subiect în partid.

„Guvernul PNL – PSD sau PSD – PNL. Oricum le-ai ordona, Guvernul este bipartid! Guvernarea trebuie să se abţină de la măsuri care lovesc direct în electoratul unuia sau altuia dintre partide. Creşterea fiscalităţii loveşte direct în electoratul PNL. Şi condamnă România la o criză profundă şi recesiune.

Susţinerea economiei reale presupune susţinerea mediului de afaceri şi nicidecum fiscalitatea crescută. Asta echivalează practic cu scoaterea PNL de la guvernare!”, a scris Alin Tişe, miercuri pe Facebook.

Liberalul a mai spus că „PNL trebuie să iasă de la guvernare în măsura în care guvernarea nu ţine cont de priorităţile liberale şi măreşte fiscalitatea”.

„Nu, nu am discutat în partid asta. Este ceea ce gândesc şi ce aş face eu, dar partidul gândeşte cu mintea altora”, a completat Tişe.

Roman: ”Nu putem sta într-o coaliție, atâta timp cât nu se ascultă și punctul nostru de vedere”

Și vicepreşedintele PNL Florin Roman a declarat, miercuri, că liberalii nu pot rămâne în coaliţia de guvernare, în cazul în care PSD nu le ascultă opinia cu privire la măsurile fiscale. Acesta i-a reproşat premierului Marcel Ciolacu afirmaţia referitoare de depunerea mandatului.

„Noi nu putem sta într-o coaliţie, atâta timp cât nu se ascultă şi punctul nostru de vedere. Noi ca liberali nu putem fi de acord cu supraimpozitarea celor care deja plătesc taxe şi muncesc cinstit în această ţară.

Mai întâi, din punctul nostru de vedere, trebuie făcută o reformă a administraţiei publice centrale, trebuie redus drastic numărul instituţiilor ineficiente, care se calcă în picioare ca atribuţii, trebuie redus numărul secretarilor de stat, al consilierilor, al funcţiilor de conducere. Apoi, trebuie să ne uităm la partea de colectare foarte serios, pentru că nu este normal ca din primele 200 de firme ca cifră de afaceri, 60 şi ceva de firme să se înregistreze cu profit zero sau cu pierderi şi aici vorbim în special de firmele cu capital străin.

Este inadmisibil ca doar trei bănci din cele care acţionează în România să raporteze profit, iar cel mai mare profit a fost raportat de o bancă cu capital integral românesc. Este greu de crezut că într-o perioadă în care dobânzile au luat-o razna, băncile nu înregistrează profit”, a afirmat Florin Roman, miercuri la RFI.

”Nu poți să-i jupoi tot pe cei care țin România pe linia de plutire”

El a mai spus că PNL nu poate fi de acord ca statul să ia 45% din munca profesiilor liberale, „fie că vorbim de medici, de avocaţi, de notari, oameni care câştigă o pâine cinstit, pe munca lor, iar statul pur şi simplu îi jefuieşte prin această suprataxare de 45% din venituri”.

„Totodată, nu putem fi de acord cu scăderea plafoanelor pentru cele 368.000 de micro-întreprinderi. Nu poţi să-i jupoi tot pe cei care ţin România pe linia de plutire”, a mai precizat Roman.

Întrebat dacă va ieşi PNL din coaliţie, dacă PSD insistă cu acele măsuri cu care liberalii nu sunt de acord, deputatul Florin Roman a răspuns: „Eu nu cred că vom ajunge acolo şi eu cred că domnul Ciolacu îşi va menţine promisiunea făcută la învestirea Guvernului Ciolacu, de a nu majora impozitele şi taxele şi eu cred că o asemenea discuţie poate fi făcută începând de anul viitor, în viitorul an fiscal.

E foarte greu să vii peste noapte şi să bulversezi întreg Codul Fiscal, în baza unui buget care a fost prost construit de domnul Câciu”.

Reacția PNL vine după ce premierul Ciolacu a amenințat cu depunerea mandatului și alegeri anticipate
„Nu, noi vom lupta cu toate instrumentele pe care le avem la îndemână, pentru a apăra capitalul românesc şi antreprenorii, pentru că aceste ordonanţe vor veni în Parlament ca legi de adoptare sau de respingere.

Acolo unde vor fi afectate interesele antreprenorilor şi ale capitalului românesc printr-o supraimpozitare, sigur că noi vom veni cu amendamente şi suntem siguri că vom găsi şi susţinerea necesară în Parlament, pentru ca astfel de lucruri să nu se întâmple”, a completat Roman.

Reacţia vine în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a spus că în cazul în care PNL nu susţine pachetul fiscal pregătit de către Executiv îşi depune mandatul pe masă şi nu a exclus varianta alegerilor anticipate.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole