vineri, mai 24, 2024
AcasăPoliticLudovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!”. Fostul premier a...

-

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!”. Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP

Primul Congres al Forţa Dreptei are loc, astăzi, 20 aprilie în acest weekend, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile locale şi europarlamentare. 

Ludovic Orban este șeful Forței Dreptei (FD), un nou partid, aliat cu USR și cu PMP în următoarele rânduri de alegeri. În acest weekend, Orban a profitat de ocazie pentru critica aspru PSD + PNL, pentru a anunța că Dreapta Unită își propune câștigarea alegerilor și pentru a jigni judecătorii de la Curtea Constituțională a României (CCR).

„Am făcut zeci de sesizări la CCR împotriva legilor strâmbe trecute pe repede-înainte, cu degetul sus, fără discernământ, prin Parlament, de o majoritate care pare tot mai nesimțitoare față de nevoile oamenilor. Din păcate, azi în România, trebuie să spunem clar și limpede, Curtea Constituțională nu este Curtea Constituțională, ci este curtea de sclavi ai PSD și PNL care nu mai ține cont de Constituție și de interesul general, ci pur și simplu dă decizii numai pentru a satisface pe cei aflați azi la putere”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a vorbit inclusiv despre Avocatul Poporului, Renate Weber.

„Marea majoritate a instituțiilor statului sunt ocupate de politruci care parcă sunt extrași din perioada stalinistă, anii ’50, gen Toni Greblă, gen Florin Iordache care conduce Consiliul Legislativ. Renate Weber, Avocatul Poporului, pentru promisiunea că va mai primi un mandat a făcut ceva pe Constituției, pe lege și pe atribuțiile Avocatului Poporului și a refuzat să atace la CCR ordonanța de comasare a alegerilor”, a mai declarat liderul Forța Dreptei.

Ludovic Orban, în război cu „securiștii”

Prioritatea, „reforma serviciilor sercrete”. El a anunțat un mare război împotriva „securiștilor acoperiți și neacoperiți”, care vor să „influențele deciziile politice, ale justiției și ale administrației”, dar și să distrugă „oamenii de afaceri”. România e condusă de 34 de ani de aceeași alianță, formată și „securiști”, a concluzionat Orban.

„Nu mi-e frică de voi, securiștilor! O voi spune mereu! Nu există democrație fără control civil asupra serviciilor de informații!”, a comentat Orban. „În nicio țară din UE, serviciile secrete nu sunt militarizate!”, a subliniat fostul șef PNL.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole