sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăPoliticLudovic Orban la RFI: O alianță PSD-PNL ar fi contra naturii și...

-

Ludovic Orban la RFI: O alianță PSD-PNL ar fi contra naturii și împotriva democrației

O eventuală alianță PSD-PNL pentru alegerile din 2024 ar fi împotriva democrației, declară la RFI președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban. Deputatul acuză fosta sa formațiune că ”a îngropat liberalismul”.

Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban PSD și PNL discută despre o alianță pentru alegerile de anul viitor, care ar presupune candidați comuni pentru cele patru scrutine. Deocamdată sunt doar discuții, nu a fost luată nici o decizie.

Ludovic Orban spune că ”este o alianță contra naturii, o alianță care este bazată strict pe interesul formațiunilor politice de a rămâne la guvernare și de a-și prezerva avantajele pe care le au, fiind la guvernare, atât partidele, cât și clientela politico-economică a partidelor. Teoretic, ar trebui să nu aibă nimic în comun. Din păcate, PNL a îngropat liberalismul. În PNL nu mai există idei liberale, nu mai există principii, valori liberale. PNL-ul a devenit strict un partid care nu urmărește altceva decât să se salveze și să rămână la putere cu orice preț, chiar și cu prețul de a trăda electoratul de dreapta (…). În ceea ce privește PSD-ul, PSD-ului îi convine să aibă un vasal care să-i dea mai multă onorabilitate și care să-l ajute să se mențină la putere, mai ales că de când au preluat conducerea Guvernului, se vede că nu au nici un plan și că guvernează prin improvizații”.

Daniel Fenechiu (PNL): Un tandem Ciucă președinte-Ciolacu premier este posibil

”Alianța PSD-PNL ar omorî orice urmă de Opoziție în România” (Sebastian Zachmann)

În opinia lui Ludovic Orban, ”este o alianță împotriva democrației, pentru că PSD și PNL la ora actuală, în afara faptului că dețin toate pârghiile guvernamentale, că au politizat administrația, că au politizat toate instituțiile statului, conduc aproape toate consiliile județene și peste 90% dintre primăriile localităților din România. De altfel, această alianță s-a văzut clar că este un pericol împotriva democrației prin modul în care a acționat, refuzul deliberat de a organiza alegeri locale anticipate, deși legea îi obliga ca în termen de 90 de zile de la vacantarea funcției de primar să facă alegeri”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole