duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneMai aproape crearea unei coaliții de aviație. Președintele Ucrainei, întâlnire cu reprezentanții...

-

Mai aproape crearea unei coaliții de aviație. Președintele Ucrainei, întâlnire cu reprezentanții Consiliului Atlantic

Pe 30 mai, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit cu o delegație a centrului analitic neguvernamental american „Atlantic Council”, condusă de președintele organizației, Frederick Kemp.

„Astăzi m-am întâlnit cu o delegație a unuia dintre cele mai importante think tank-uri din lume, Consiliul Atlanticului American . O conversație bună și utilă pentru a ne proteja valorile comune, toți cei din lume care prețuiesc libertatea”, a spus președintele Ucrainei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a informat Consiliul Atlantic despre principalele nevoi de apărare ale Ucrainei în acest moment.

„Am discutat despre pașii care ne vor apropia de crearea unei noi coaliții de aviație. Ne apropiem constant de acest rezultat – de obținerea de luptători moderni pentru soldații noștri. Și le mulțumesc tuturor oamenilor din Statele Unite, fiecăruia și tuturor celor din comunitatea politică care ne susțin, le mulțumesc personal președintelui [US Joe] Biden și ambelor partide ale Congresului”, a subliniat șeful statului.

Premii cu valoare morală

Serviciul de presă al șefului statului ucrainean, într-un raport despre întâlnirea cu reprezentanții Consiliului Atlantic, a informat că Kemp i-a înmânat lui Zelenski premiul Cetățean al lumii. Această distincție este acordată de Consiliul Atlantic pentru a onora liderii mondiali care au adus o contribuție remarcabilă la dezvoltarea relației transatlantice.

Acceptând premiul, președintele Ucrainei a menționat că „acesta este un premiu pentru întregul popor ucrainean – pentru curajul și lupta lor eroică”.

Noi perspective de aderare la Alianță

În cadrul întâlnirii a fost discutată și problema așteptărilor Ucrainei de la summitul NATO de la Vilnius din iulie. Zelenski a subliniat că este important ca Ucraina să primească un semnal clar despre perspectivele de aderare la Alianță.

„Acesta va deveni un puternic factor motivațional pentru armata noastră, pentru întregul popor ucrainean”, a spus președintele ucrainean.

În plus, el a subliniat că Ucraina susține valorile democratice care sunt împărtășite atât de state, cât și de popoarele americane și ucrainene. „Aceasta este o luptă pentru libertate, pentru viitorul lumii”, a subliniat președintele.

Delegația cu care s-a întâlnit Zelenski a inclus membri ai Consiliului Atlantic, John Rogers, David Petraeus și John Herbst.

Liderul ucrainean a vorbit despre conversația din 30 mai cu reprezentanții companiei britanice de apărare BAE Systems . Zelensky a numit Bae Systems un producător de arme „puternic” și „cu adevărat la scară largă”.

„Armele de care avem nevoie acum și de care vom continua să avem nevoie pentru a asigura securitatea statului nostru și a întregii regiuni. Lucrăm la crearea unei baze de producție și reparații în Ucraina. Vorbim despre o gamă largă de arme: de la tancuri la artilerie. Vom furniza Ucrainei, ceea ce înseamnă că întreaga Europă are o astfel de nouă bază de forță”, a asigurat președintele.

Totodată Zelenski a mai adăugat că pe 30 mai a avut o conversație telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz .

„Înainte de evenimente internaționale importante care vor avea loc foarte curând, ajungem la poziții comune, la decizii comune. Și îi mulțumesc lui Olaf, domnule cancelar, pentru determinarea sa personală, care în multe privințe devine determinarea întregii Europe”, a rezumat Zelenski.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole