duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomicMai multe companii globale au închis temporar unele operaţiuni în Israel şi...

-

Mai multe companii globale au închis temporar unele operaţiuni în Israel şi le-au cerut angajaţilor să lucreze de acasă

Mai jos sunt paşii întreprinşi de companii, de la companii aeriene până la bănci:

CĂLĂTORII

Mai multe companii aeriene din Asia, Europa şi SUA au suspendat zborurile directe către Tel Aviv. Delta Air Lines: Compania aeriană a decis să anuleze zborurile operate de Delta la Tel Aviv până pe 31 octombrie, deoarece monitorizează evenimentele din regiune.

El Al: Compania aeriană a declarat că va efectua mai multe zboruri pentru a duce rezerviştii înapoi în Israel, pentru a ajuta la cea mai mare mobilizare din istoria ţării.

Royal Caribbean: Operatorul de croazieră a spus că ajustează mai multe itinerarii în zonă şi că oaspeţii afectaţi sunt anunţaţi direct.

Carnaval: Companie de croaziere a declarat că şi-a ajustat itinerariile de croazieră şi că nu efectuează escale în porturile din Israel în acest moment.

Norwegian Cruise Line Holdings: Compania a declarat că a modificat sau redirecţionat cursele care vizitează Israelul în octombrie şi că va evalua situaţia.

InterContinental Hotels Group: IHG Hotels & Resorts a declarat că monitorizează îndeaproape situaţia din Israel şi a sporit măsurile de securitate în şi în jurul hotelurilor sale.

Six Senses Shaharut şi Hotel Indigo Tel Aviv – Diamond District s-au închis temporar, dar celelalte hoteluri ale lor din Israel rămân deschise şi operaţionale, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

COMPANII PETROLIERE

Chevron: Cel de-al 2-lea mare producător american de petrol şi gaze a primit instrucţiuni de la Ministerul israelian al Energiei să închidă zăcământul de gaze naturale Tamar de pe coasta de nord a ţării, a declarat luni un purtător de cuvânt al companiei.

BĂNCI

JPMorgan Chase: Banca de pe Wall Street a cerut unor peste 200 de angajaţi din Israel să lucreze de acasă, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema.

Goldman Sachs: Angajaţii băncii de la biroul său din Tel Aviv au fost rugaţi să lucreze de acasă, a declarat un purtător de cuvânt.

Bank of America: Biroul din Tel Aviv va rămâne deocamdată închis, iar banca va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia locală în zilele următoare, potrivit unui memoriu intern, văzut de Reuters.

Morgan Stanley: Bloomberg News a relatat că banca are un birou în Israel şi a spus, de asemenea, personalului său să lucreze de acasă în viitorul apropiat.

Citigroup, al cărei site local afirmă că banca are cea mai mare prezenţă între instituţiile financiare străine din Israel, a oferit flexibilitate personalului din ţară pentru a lucra de acasă sau de la birou, a declarat o sursă pentru Reuters.

Bank of America: Biroul băncii din Tel Aviv va rămâne deocamdată închis, a spus banca personalului într-o notă internă văzută de Reuters.

LOGISTICĂ

Porturile Adani: Adani Ports, al miliardarului indian Gautam Adani, operatorul portului Haifa din nordul Israelului, a declarat că portul este operaţional, dar a adăugat că monitorizează îndeaproape situaţia şi este pregătit cu un plan de continuitate a afacerii.

FedEx: Firma globală de livrări şi-a suspendat serviciul în ţară.

UPS: Cea mai mare firmă de livrare de colete din lume a declarat că monitorizează îndeaproape situaţia şi a suspendat temporar zborurile în şi din Israel. Deşi pot apărea întreruperi ale serviciului, UPS a spus că are planuri de urgenţă pentru a muta transporturile care sunt deja în Israel către destinaţiile lor cât de repede este posibil să facă acest lucru.

TEHNOLOGIE

Nvidia: Cel mai mare producător mondial de cipuri utilizate pentru inteligenţă artificială şi grafică pe computer a declarat că a anulat un summit AI programat săptămâna viitoare la Tel Aviv. CEO-ul Jensen Huang era programat să vorbească la conferinţă.

RETAIL

H&M: Compania de îmbrăcăminte a declarat că partenerul său local de franciză a închis temporar toate magazinele din Israel.

Inditex: ”Magazinele noastre vor rămâne temporar închise, iar termenele de returnare vor fi prelungite cu 30 de zile de la redeschidere”, se arată într-un mesaj pe site-ul Zara din Israel. Cel mai mare retailer de modă din lume are 84 de magazine în Israel, toate operate în franciză.

FARMACEUTICE

Eli Lilly: Compania farmaceutică a declarat că monitorizează îndeaproape evoluţia situaţiei din Israel şi va lua toate măsurile necesare pentru a asigura siguranţa colegilor din zonele afectate şi din apropierea acestora. De asemenea, lucrează pentru a se asigura că toate operaţiunile majore rămân în vigoare pentru a oferi o aprovizionare neîntreruptă cu medicamente Lilly pacienţilor din regiune. Bristol-Myers Squibb: Compania biofarmaceutică a declarat că monitorizează situaţia din Israel şi menţine o aprovizionare cu medicamente pentru pacienţii din regiune.

 

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole