duminică, iulie 21, 2024
AcasăActualitateMaifest 2023 – Sute de spectatori s-au adunat la tradiționala serbare a...

-

Maifest 2023 – Sute de spectatori s-au adunat la tradiționala serbare a sașilor

Sărbătoarea Maifest, cea de-a 30-a ediție, a adunat sâmbătă, 6 mai 2023, în centrul Sibiului sute de elevi de la clasele cu predare în limba germană din judeţul Sibiu. Sibienii și nu numai , au admirat parada care a început la ora 10 în Piața Huet.


Pe acorduri de fanfară, elevii și grupa de dans a cadrelor didactice din cadrul şcolilor şi liceelor din Sibiu şi judeţul Sibiu au pornit în paradă pe traseul Piața Huet – Podul Minciunilor – Piaţa Mică-Piaţa Mare – str. Nicolae Bălcescu – str. Cetăţii – Parcul Cetăţii – parcare Sala Thalia.

La ora 11.00 aceștia au pornit cu autocarele înspre Pădurea Dumbrava Sibiului. Acolo, sibienii au luat parte la un program artistic specific.

“Tradiţionala serbare săsească, organizată de Forumul Democrat al Germanilor din România mijloceşte accesul la cultura germană, în general, având ca scop continuarea tradiţiei vechi a creaţiei culturale germane autohtone, dezvoltarea diversităţii culturale în folosul întregii societăţi, dar şi îmbogăţirea peisajului cultural”, a transmis Primăria Sibiu.

Stirea Maifest 2023 – Sute de spectatori s-au adunat la tradiționala serbare a sașilor a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole