duminică, iunie 23, 2024
AcasăPoliticMarcel Boloș anunță un mare obiectiv pentru Finanțele din România. Începe iureșul...

-

Marcel Boloș anunță un mare obiectiv pentru Finanțele din România. Începe iureșul în 2024

Marcel Boloș are planuri mari pentru anul 2024, în ceea ce privește finanțele. Statul trebuie să-și consolideze bugetul cu ajutorul colectărilor făcute de ANAF

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat țintele pe care și le-a propus în 2024. Una din prioritățile stabilite pentru 2024 este ca ANAF și Autoritatea Vamală să atingă plafonul de venituri medii lunare de peste 40 de miliarde lei.

”Target-ul meu, ca ministru al Finanţelor, pentru anul 2024, este să ajungă ANAF-ul şi Autoritatea Vamală Română la un plan de venituri mediu lunar de peste 40 de miliarde de lei. Acesta este targetul pe care l-am fixat şi la care vor trebui să adere toţi cei care lucrează în echipă cu mine”, a precizat Marcel Boloş.

Marcel Boloș, obiective noi pentru 2024

Pentru a-și atinge obiectivele propuse Boloș a subliniat că este necesar că și colaboratorii săi din aceste structuri să adere la planul propus de ministrul liberal. Ministrul Finanțelor Publice întocmit plan fiscal pe care ar urma să-l pună în practică chiar la începutul lunii viitoare.

Este vorba de un concept pe care Boloș l-a numit subiectiv „teoria celor trei de zero”. Cu alte cuvinte, ministrul propune zero taxe și impozite pentru contribuabili. Tot din 2024, ministrul Finanțelor Publice a pus gând rău evazioniștilor și risipei banului public, pentru care nu va mai exista toleranță.

„Am dedicat anul 2024 unui concept inovativ, teoria celor trei de zero: zero impozite şi taxe pentru contribuabili, este anul în care nu vom aduce modificări pe impozite şi taxe pentru contribuabili; zero toleranţă pentru evaziunea fiscală; zero toleranţă pentru risipa banului public”, a transmis Marcel Boloș.

Confiscat

Măsuri de maximă importanță

Boloș va pune pe masa Coaliției de guvernare trei subiecte de maximă importanță, după cum urmează:

– digitalizarea etapei a doua a cheltuirii banului public;
– reducerea birocraţiei în cheltuirea banului public;
– mecanismele moderne de gestionare a cheltuielilor publice.

„În ianuarie voi pune în discuţia coaliţiei trei subiecte importante: digitalizarea etapei a doua a cheltuirii banului public, reducerea birocraţiei în cheltuirea banului public şi mecanismele moderne de gestionare a cheltuielilor publice. Avem nevoie de finanţe publice moderne, puternice, avem nevoie de aceste lucruri pentru a asigura servicii publice de calitate, în folosul oamenilor”, potrivit gov.ro.

Zero toleranță pentru evaziune fiscală

Marel Boloș și-a îndreptat atenția și asupra mediului de afaceri despre care a precziat că are nevoie de un climat predicitibil în care operatorii economici să beneficieze de o fiscalitate corectă și eficientă. De altfel, a mai trasmis ministrul Boloș, România are nevoie de mai multe locuri de muncă și investiții.

„Avem nevoie de o fiscalitate corectă, predictibilă şi cinstită în relaţia cu mediul de afaceri. Mediul de afaceri are nevoie de susţinere pentru crearea de noi locuri de muncă şi atragerea de investiţii”, a declarat Marcel Boloş, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Deficitul de piața muncii i-a determinat pe principalii angajatori să se orienteze spre forța de muncă străină. Numărul expaților a crescut de la 5.500 din 2015, la peste 140. 000 în 2024. În intervalul menționat, muncitorii străini au contribuit la bugetul de stat cu peste 500 de milioane de euro.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole