luni, iulie 22, 2024
AcasăEconomicMarcel Ciolacu, întrebat când se va resimţi plafonarea preţurilor la produsele de...

-

Marcel Ciolacu, întrebat când se va resimţi plafonarea preţurilor la produsele de bază: Sunt ferm convins că din luna august

”O să reuşim pentru că de această dată avem parteneri şi le mulţumesc încă o dată marilor retaileri care s-au angajat în acest parteneriat cu Guvernul României. Avem şi procesatorii, şi producătorii, şi distribuitorii. Trebuie să reuşim acest pariu. Nu putem în continuare să ne facem că nu vedem că anumite preţuri la anumite produse de bază, sunt mai scumpe decât în Germania. Şi nu comparăm puterea de cumpărare din Germania şi puetrea de cumpărare din România. este ceva ce nu a funcţionat şi sperăm ca prin acest exerciţiu să începem să reaşezăm lucrurile. Nu întotdeuna piaţa echilibrează tot. Am văzut că după 3 crize suprapuse piaţa a fost depăşită şi mecanismul pieţei a fost depăşit. Dar toate aceste măsuri sunt  temporare, până se reaşează lucrurile. Dar nu putem la infinit să ne facem că nu observăm anumite lucruri care sunt evidente”, a declarat marţi seară, la Antena 3, premierul Marcel Ciolacu.

 

Întrebat când se va resimţi efectul ordonanţei care reglementează preţurile produselor de bază, Ciolacu a vorbit despre luna august.

 

”Sunt ferm convins că din luna august… erau contracte în derulare, este normal. În momentul acesta au scăzut anumite adaosuri, s-au perceput anumite taxe. Veţi vedea că  preţurilevor scădea la cele 14 produse”, a precizat Marcel Ciolacu.

 

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, Ordonanţa de Urgenţă prin care sunt limitate adaosurile comerciale practicate în procesarea şi comercializarea unor produse alimentare esenţiale, cu scopul de a stopa creşterea excesivă a preţurilor pentru aceste categorii de produse. Ministrul Agriculturii Florin Barbu a precizat că la fermieri nu va exista o limită privind stabilirea preţurilor şi nu va fi făcută nicio intervenţie privind stabilirea preţurilor pe piaţă.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole