luni, februarie 26, 2024
AcasăTehnologieMeta ar putea fi amendată cu peste 746 de milioane de euro

-

Meta ar putea fi amendată cu peste 746 de milioane de euro

Meta ar putea fi amendată cu o sumă record pentru încălcarea regulilor de confidențialitate. Sancțiunea va fi probabil mai mare decât amenda de 746 de milioane de euro pe care Amazon a fost obligată să o plătească în 2021.

Autoritățile Irlandeze susțin că platforma de socializare Meta nu a gestionat corect datele personale ale cetățenilor atunci când le-a expediat în Statele Unite, potrivit unor surse care au aflat de viitoarea decizie.

Potrivit Politico, nu a fost stabilit cuantumul sancțiunii, dar se presupune că acesta va fi mai mare decât cel cu care a fost amendată compania Amazon în 2021, care a fost nevoită să plătească suma de 746 de milioane de euro, pentru încălcări similare, spun surse sub protecția anonimatului.

Comisia pentru Protecția Datelor Personale din Irlanda va face publică decizia luni; se așteaptă, de asemenea, să includă cereri ca Facebook (Meta) să nu mai folosească instrumente juridice complexe pentru a muta datele din UE în SUA, numite clauze contractuale standard.

Violarea datelor cu caracter personal

Problema violării datelor cu caracter personal a fost descoperită în anul 2013, când Edward Snowden, un fost angajat al Agenției Naționale de Securitate din SUA, a dezvăluit că autoritățile americane au accesat în mod repetat date cu caracter personal prin intermediul unor rețele precum Facebook și Google.

Max Schrems, un militant austriac pentru confidențialitate, a depus o plângere împotriva Facebook pentru că nu a respectat dreptul la confidențialitate, declanșând o luptă care durează de un deceniu cu privire la legalitatea transferării datelor UE în S.U.A. Autoritățile europene au spus în mod repetat că Washingtonul nu are suficiente pârghii pentru a proteja datele cu caracter personal ale europenilor, iar SUA și-au actualizat recent procedurile juridice interne pentru a oferi UE mai multe asigurări că agențiile americane de informații vor respecta noile reguli care reglementează accesul la date.

Autoritățile de reglementare din UE urmează să emită un ordin prin care să interzică de date utilizatorilor de pe Facebook către serverele americane, din cauză că acestea ar putea fi accesate de agențiile americane de informații. Potrivit Reuters, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a invalidat în 2020 acordul privind transferul transatlantic de date, invocând preocupările legate de supraveghere. La vremea respectivă, Meta a afirmat că fără un astfel de acord ar putea ajunge să își suspende serviciile in Europa.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole