joi, februarie 29, 2024
AcasăTehnologieMeta face noi schimbări pe Facebook şi Messenger. Ce beneficii vor avea...

-

Meta face noi schimbări pe Facebook şi Messenger. Ce beneficii vor avea utilizatorii

Meta a anunţat că face noi schimbări pe Messenger şi Facebook pentru menţinerea siguranţei utilizatorilor în faţa hackerilor.

Compania Meta Platforms Inc. a anunţat că a început implementarea criptării end-to-end pentru toate conversaţiile şi apelurile personale realizate pe Messenger şi Facebook. Funcţia de criptare end-to-end va fi disponibilă pentru utilizare imediat. Cu toate astea, nu toate conturile vor fi actualizate rapid.

Meta începe criptarea mesajelor pe Facebook

Messenger a lansat și la activarea criptării end-to-end, care permite citirea unui mesaj doar de expeditor şi de destinatarii acestuia, însă odată cu această modificare mesajele vor fi criptate în mod implicit, a precizat Meta. Compania a spus că această măsură poate contribui la menţinerea siguranţei utilizatorilor în faţa hackerilor, şarlatanilor şi a altor infractori.

Criptarea end-to-end a stânit o mulțime de controverse între companii şi guverne. În septembrie, Guvernul britanic a solicitat Meta să nu implementeze criptarea pe Instagram şi Facebook Messenger fără măsuri de siguranţă în vederea protejării copiilor de abuzurile sexuale, potrivit Agerpress.

Alte schimbări pe Facebook

Au mai fost făcute și alte schimbări pe Facebook. Compania a lansat o nouă actualizare care a făcut ca utilizatorii din România să nu mai aibă afişat în aplicaţie butonul de back (n.r. înapoi). Acest lucru a afectat în principal utilizatorii de Android.

În cadrul unei actualizări recente a Facebook, utilizatorii au descoperit că butonul de revenire nu se afla în locul obișnuit – în partea de jos a ecranului. Acum, ei trebuie să deruleze până în partea de sus a paginii pentru a se întoarce la ecranul principal. Spre deosebire de iPhone-uri, telefoanele Android au butoane de navigare pe ecran, iar Facebook-ul este mai dificil de folosit.

Cea mai nouă versiune Facebook

Cea mai nouă versiune se numește „Facebook versiunea 439.0.0.0.1.117.” Pentru a o instala, utilizatorii vor trebui să:

– Să deschidă setările de pe telefon;
– Să apese pe opțiunea Apps & Notifications (Aplicații și notificări);
– Selectați See All Apps (Vezi toate aplicațiile) și apoi derulaţi până când găsiți Facebook;
– Apăsați cele trei puncte din colțul din dreapta sus;
– Vi se va solicita să dezinstalați actualizările.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole