duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterne„Mi-a făcut plăcere să le ascult țipetele. Îmi pare rău că nu...

-

„Mi-a făcut plăcere să le ascult țipetele. Îmi pare rău că nu i-am omorât pe toți”. Elevul din Belgrad care și-a omorât colegii șochează

Elevul în vârstă de 13 ani, care a ucis miercuri opt copii și un gardian la o școală din Belgrad, Serbia, este cel mai sângeros criminal în masă de această vârstă din lume. Kosta Kecmanovic a făcut declarații șocante, conform presei sârbe, afirmând că i-a făcut plăcere să audă țipetele îngrozite ale colegilor săi de școală și regretă că nu i-a omorât pe toți.

Kosta Kecmanovic, elevul de clasa a VII-a de la o școală din Belgrad, a ucis miercuri de dimineață opt colegi și un paznic, după ce a deschis focul asupra lor. Pe lângă cele nouă persoane ucise, șase elevi și o prefesoară au fost răniți grav, a anunțat Ministerul de Interne. Elevul a fost arestat în curtea școlii și n-a opus rezistență.

Elevul

Elevul ucigaș din Belgrad îngrozește prin declarațiile sale

Potrivit publicației Kurir, adolescentul Kosta Kecmanovic a mărturisit că regretă că nu i-a omorât pe toți cei de la școală. De asemenea, băiatul ar fi fost satisfăcut de țipetele și suferința colegilor lui, motiv pentru care ar fi vrut să îi vadă morți pe toți.

Acesta era și planul său, conform unei liste pe care și-a făcut-o anterior, însă s-a împiedicat și a căzut cu cocktail-ul molotov, când a vrut să schimbe cartușul.

‘Mi-a făcut plăcere să le ascult țipetele. Îmi pare rău că nu i-am omorât pe toți cei de pe listă, dar când am ieșit în curte să schimb cartușul, am căzut din rucsac cu cocktail-uri Molotov și am vrut să le arunc, astfel încât poliția nu a putut intra în școală până nu am terminat ceea ce am început.

Apoi am intrat în panică și mi-am dat seama că cel mai bun lucru de făcut a fost să sun la poliție. Am pus pistolul jos și am sunat’, ar fi mărturisit băiatul, potrivit sursei citate

Școala Vladislav Ribnikar din districtul Vrakar este „una dintre cele mai bune școli din țară’, potrivit premierului sârb Aleksandar Vucic. Kosta Kecmanovic a planificat totul pe o foaie A4. Fiu de medic, copilul a luat de acasă cele două pistoale deținute în mod legal de familie și păstrate într-un seif. Cu o hartă a sălilor de clasă pe care le avea de traversat pentru a ucide.

Nu mai puțin de 57 de focuri de armă au fost trase de puștiul de doar 13 ani. Ceilalţi copii din şcoală au auzit împuşcăturile, dar la început au crezut că este vorba de petarde.

Kosta Kecmanovic s-a inspirat din filme pentru masacrul din școală

Kosta Kecmanovic a urmărit o mulțime de documentare și filme, care ilustrau exact prin ce trec oamenii atunci când le mor apropiații. Se pare că băiatul ar fi simțit o plăcere greu de explicat când vedea suferința oamenilor.

Potrivit sursei citate, cel care l-a inspirat cel mai mult în acest sens a fost documentarul ‘American Tragedy’.

‘Băiatul a recunoscut că a urmărit des filme polițiste, seriale, dar și documentare despre crime în masă, chiar și cele din școli. A fost deosebit de obsedat de documentarul „American Tragedy’, care arată cum suferă mamele victimelor’, a mai dezvăluit publicația Kurir, citată de spynews.ro

Conform ministerului de interne de la Belgrad, tatăl și mama elevului care a comis atentatul au fost deja arestați. Băiatul mai avea o armă în rucsac în afară de cea cu care a comis masacrul, iar ambele arme aparțineau tatălui său.

Părintele elevului a declarat că armele erau închise într-un seif, sub un cod, după cum susțin oficialii. Se pare că băiatul mergea adeseori la poligon cu tatăl lui.

Conform publicației sârbe Blic, Vladimir Kecmanović, în vâstă de 48 de ani, tatăl băiatului este acuzat de o infracțiune gravă împotriva securității generale și riscă o pedeapsă de 12 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Băiatul din Belgrad este cel mai sângeros criminal minor din istoria lumii

Niciun copil din lume cu vârsta mai mică de 14 ani nu a ucis atât de multe persoane, scrie publicația blic.rs.

Lista minorilor sub 14 ani care au ucis cel puțin patru oameni include până acum trei nume.

1. În 2019, Kyle Alwood a ucis cinci membri ai familiei sale când a dat foc casei lor din Illinois, SUA. El avea nouă ani la acea vreme.

2. În 1998, alături de complicele Mitchell Johnson (13 ani), Andrew Golden (11 ani) a omorât patru elevi și un profesor la un liceu din Arkansas și a rănit alți 10.

3. Marcelo Eduardo Bovo în vârstă de 13 ani, din Brazilia, a omorât patru persoane în Sao Paulo, în 2013, după care s-a sinucis.

Miercuri, Kosta Kecmanovic a ucis nouă persoane în total: șapte fete, un băiat și un gardian.

Pe această listă ar putea fi inclusă și Ida Schell, de 13 ani, care a omorât șase copii în Munchen, în 1907. Cu toate acestea, ea a ucis pe o perioadă lungă de timp, așa că se încadrează mai degrabă în categoria criminalilor în serie decât în cea a criminalilor în masă.

Ultima crimă în masă de amploarea celei din Belgrad, comisă de o persoană de cel puțin aceeași vârstă cu băiatul de 13 ani, a avut loc în urmă cu 65 de ani, în SUA.

În 1968, Karyl Anne Fugate, cu un an mai mare decât Kosta la acel moment, a ucis 11 persoane împreună cu Charles Starweather, un băiat de 19 ani. Ea a devenit cea mai tânără femeie din istoria SUA care a fost judecată și condamnată pentru crimele sângeroase. A fost condamnată la închisoare pe viață, dar a fost eliberată condiționat în 1976.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole