duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateMica Unire sărbătorită la Cercul Militar din Sibiu

-

Mica Unire sărbătorită la Cercul Militar din Sibiu

Cu prilejul aniversării a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, marți, 23 ianuarie, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în colaborare cu Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român „ASTRA”, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Cercul Militar Sibiu, cu spijinul Instituției Prefectului Județului Sibiu, au organizat simpozionul intitulat „Unirea Principatelor Române în conştiinţa naţională”.


Activitățile au debutat cu intonarea Imnului Național al României și cu rememorarea evenimentelor de la 24 ianuarie 1859 prin Hora în care s-au prins toți participanții la evenimentul găzduit de Cercul Militar Sibiu.

Simpozionul a fost deschis de către prorectorul Academiei Forţelor Terestre (locțiitorul comandantului pentru instrucție și relația cu studenții), domnul col.conf.univ.dr. Constantin GRIGORAȘ, care a subliniat importanţa zilei de 24 ianuarie 1859 pentru evoluţia ulterioară a naţiunii noastre, și a continuat cu intervenția doamnei conf.univ.dr. Valeria SOROȘTINEANU care a adus în atenția publicului semnificația politică a Unirii Principatelor Române, cu alocuţiunea „1848 – 1859 – 1861” a domnului prof.univ. dr. Dumitru ACU și cu aspectele legate de „Armata din timpul lui Alexandru Ioan Cuza” prezentate de către domnul dr. Toma-Cosmin ROMAN.

De asemenea, până în data de 16 februarie, Cercul Militar Sibiu va găzdui expoziția foto-documentară „Unirea Principatelor Române, în documente”, prin care organizatorii și-au propus să aducă în prim plan aspecte relevante cu privire la realizarea, de facto, a Unirii Principatelor Române prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Țării Românești și Moldovei. Expoziţia va putea fi vizitată, zilnic, în holul central al Cercului Militar Sibiu, în intervalul orar 10:00-20:00.

Foto: Daniela Oană

Stirea Mica Unire sărbătorită la Cercul Militar din Sibiu a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole