miercuri, februarie 28, 2024
AcasăTehnologieMicrosoft s-a oferit să-şi schimbe practicile de cloud computing pentru a soluţiona...

-

Microsoft s-a oferit să-şi schimbe practicile de cloud computing pentru a soluţiona plângerile antitrust

Microsoft s-a oferit să-şi schimbe practicile de cloud computing pentru a soluţiona plângerile antitrust depuse de rivalii săi mai mici, a declarat marţi o persoană care are cunoştinţă directă despre această problemă, o mişcare care ar preveni o anchetă a UE, transmite Reuters.

Furnizorul francez de servicii de cloud computing OVHcloud, furnizorul italian de servicii cloud Aruba şi o asociaţie daneză a furnizorilor de servicii cloud au reclamat Comisiei Europene practicile de cloud şi acordurile de licenţiere ale Microsoft.

Grupul de software din SUA a înaintat o propunere concretă, bazându-se pe anunţul de anul trecut al preşedintelui său, Brad Smith, a spus persoana.

Comisia, care acţionează ca agent de aplicare a legislaţiei în domeniul concurenţei pentru cele 27 de ţări din Uniunea Europeană şi a amendat Microsoft cu peste 1,6 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) în ultimul deceniu, va monitoriza înţelegerea, a spus persoana.

Microsoft a spus: ”Suntem recunoscători pentru conversaţiile productive care ne-au condus acolo şi apreciem feedback-ul pe care l-am primit de atunci”.

Organismul antitrust al UE şi OVHcloud au refuzat să comenteze. Aruba şi Comunitatea Daneză Cloud nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Grupul comercial CISPE, care îl include printre membrii săi pe liderul pieţei de cloud computing Amazon.com, a declarat că nu face parte din acord.

”Am avut o discuţie iniţială cu Microsoft, dar nu am văzut nimic care să sugereze schimbări care să asigure că toţi clienţii europeni au şansa de a rula software-ul pe care îl doresc în cloud-ul dorit, fără condiţii de licenţă neloiale sau preţuri discriminatorii. Ca atare, vom continua să urmărim plângerea noastră „, a declarat un purtător de cuvânt al CISPE.

Reuters a relatat săptămâna trecută că rivalii săi doreau ca Microsoft să facă mai mult pentru a-şi rezolva reclamaţiile, după ce o ofertă iniţială a fost nesatisfăcătoare.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole