joi, iunie 13, 2024
AcasăEconomicMinisterul Finanţelor: A treia ediţie a programului de titluri de stat Fidelis...

-

Ministerul Finanţelor: A treia ediţie a programului de titluri de stat Fidelis din 2023 a adus un număr record de donatori-investitori/ Donatorii-investitori au salvat anul acesta peste 10.000 de vieţi

Potrivit Ministerului Finanţelor, 1.319 de donatori de sânge s-au alăturat campaniei ”România are sânge de rocker, acum şi de investitor” în perioada 18 septembrie – 3 octombrie şi au beneficiat de tranşa special dedicată donatorilor de sânge cu cea mai mare dobândă oferită în cadrul acestei ediţii, de 7,25%, pentru achiziţia de titluri de stat emise în lei, cu scadenţă la un an.

”Încheiem o nouă emisiune Fidelis cu rezultate bune, se pare că românii oferă credit titlurilor de stat, care sunt considerate printre cele mai sigure metode de a investi şi oferă randamente competitive. De asemenea, sunt şi vor rămâne neimpozabile. Nu am putut să nu remarc faptul că prin această mişcare iniţiată de Morning Glory, Rock FM, la care s-a alăturat şi Ministerul Finanţelor şi încearcă în mod concret să susţină solidaritatea, se creează deja o comunitate de donatori-investitori. Oameni educaţi financiar care vor să îşi protejeze economiile şi care s-au unit într-un scop nobil. 1.037 donatori au investit în prima ediţie, apoi 1.293, acum 1.319. Specialiştii ne spun că sângele donat anul acesta de către investitorii Fidelis va salva peste 10.000 de vieţi”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Investiţii de 1,5 miliarde lei în ediţia III a Fidelis din acest an

Suma totală investită în ediţia a treia a Programului Fidelis a fost de aproape 1,5 miliarde de lei.  Emisiunea cea mai accesată a fost cea în euro cu scadenţa la 1 an, dobânda de 3,90%, cu un total de 487.165 milioane de lei, plasaţi în 3.106 ordine. A doua cea mai accesată a fost emisiunea în euro, cu scadenţa la 5 ani, dobânda de 5,30%,  cu un total de 469.102 milioane lei, plasaţi în 3.121 ordine.

În această a treia emisiune, Ministerul de Finanţe a atras în total 534,8 milioane lei şi, respectiv, 191,2 milioane euro, prin a 13-a ofertă primară de vânzare de titluri de stat Fidelis, derulată în ultimii patru ani prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, valoarea celor 13 runde de finanţare derulate în ultimii patru ani la BVB de către Ministerul Finanţelor a depăşit 22 miliarde lei (4,5 miliarde euro).

De ce să investeşti în Fidelis

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Investitorii donatori au beneficiat de scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Au beneficiat de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2023.

Cei care investesc în titlurile de stat Fidelis se bucură de facilităţi precum: posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, primind dobândă aferentă perioadei de deţinere; câştigurile cumulate din dobânzi şi profituri sunt neimpozabile; flexibilitate în administrarea şi diversificarea portofoliului.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole