sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăEconomicMinistrul Agriculturii: Continuăm şi accelerăm investiţiile în infrastructura de irigaţii

-

Ministrul Agriculturii: Continuăm şi accelerăm investiţiile în infrastructura de irigaţii

”Sistemele de irigaţii reabilitate salvează agricultura românească şi îi ajută pe fermierii români! Azi, în judeţul Buzău, i-am găsit pe câmp pe fermierii Alexei Lefter şi Miron Teşcan, care finalizau campania de recoltare la porumb. Mă bucur că am avut ocazia să stăm de vorbă despre soluţiile pentru agricultura românească şi să aflu că în acest an destul de dificil, au obţinut o producţie de 16 tone/ha la porumb, datorită sistemului de irigaţii”, a scris ministrul Agriculturii pe Facebook, vineri seară.

 

Florin Barbu a precizat că sunt în România aproape 3.000 de km de canale de irigaţii cu peste 300 de beneficiari, dar că vor continua investiţiile în acest domeniu.

 

”Acum avem aproape 3000 de km de canale de irigaţii cu apă la nivel naţional, de care beneficiază 342 de organizaţii ale utilizatorilor de apă. Continuăm şi accelerăm investiţiile în infrastructura de irigaţii pentru a le oferi fermierilor noştri condiţiile necesare pentru a obţine producţii cât mai bune!”, a mai scris Barbu.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole