joi, februarie 29, 2024
AcasăSocialMinistrul Muncii: Se schimbă toate pensiile din România! Noua formulă de calcul...

-

Ministrul Muncii: Se schimbă toate pensiile din România! Noua formulă de calcul a pensiilor

Marius Budăi a făcut un anunț extrem de important pentru toți pensionarii! Ministrul Muncii a dezvăluit cum se va schimba metoda de calcul a pensiilor.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că noua metodă de calculare a pensiilor este în lucru, iar modificările vor fi făcute atunci când va exista o variantă finală.

Acesta a spus că problema pensiilor s-ar fi rezolvat deja dacă legea pensiilor și cea a salarizării nu ar fi fost puse în paranteze.

Noua formulă de calcul se va baza pe legea 127

Acesta a menționat că noua formulă de calcul se va decide pe baza legii 127.

„Vorbim de pensiile din sistemul public, în momentul în care introducem formula de calcul, pentru că noi am scris foarte clar în programul de guvernare, de când am intrat în noiembrie, că plecăm de la analiza legii 127.

Pensiile în România ar fi fost recalculate și deja rezolvate dacă cineva la un moment dat nu punea legea pensiilor în paranteze, așa cum a pus și legea salarizării”, a spus Marius Budăi.

Marius Budăi spune că schimbarea formulei de calcul a pensiilor va elimina inechitățile din sistemul de pensii
Marius Budăi a mai vorbit recent despre modificarea formulei de calcul a pensiilor. Potrivit ministrului Muncii, inechitățile din sistemul de pensii s-au produs în urma intervențiilor asupra actelor normative de bază ale legii 127/2019 privind sistemul public de pensii.

„Noi de-a lungul timpului am avut în legea 127, trei acte normative de bază, toate care au prevăzut pensii, că au fost trei a fost bine, dar au intervenit multiple și au făcut să crească inechitățile.

Unele din ele vin din intervenția de la aceste acte, al doilea lucru ieșirea în date diferite la pensie în urma acelor intervenții a adus o altă inechitate în ceea ce privește stagiile de cotizare între femei si bărbați”, a declarat acesta pe data de 7 ianuarie 2023.

Acesta a vorbit, de asemenea, și despre formula de calcul a pensiilor. Marius Budăi spune că noua formulă de calcul va fi aplicată gradual și va avea un impact major asupra sistemului de pensii din România.

„Formula este una bună, dar avem niște lucruri de îndreptat. Am descoperit câteva aspecte și le vom îndrepta, nu pot să pun mana și să spun că e mare, toate aduc frustrare, pentru că regula de contributivitate spune așa, la contribuții egale, pensii egale”, a adăugat Marius Budăi.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole