duminică, iulie 21, 2024
AcasăActualitateMircea Geoană în vizită la Academia Forțelor Terestre Sibiu

-

Mircea Geoană în vizită la Academia Forțelor Terestre Sibiu

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a avut onoarea de a primi vineri, 30 iunie, vizita Secretarului General Adjunct al NATO, domnul Mircea Geoană. Delegația a fost întâmpinată de comandantul și rectorul academiei, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan.


La activitate au participat, alături de distinsul oaspete, domnul gl.mr. Dragoș-Dumitru Iacob, comandantul Corpului Multinațional de Sud-Est, domnul gl.bg. Daniel Pop, șeful Direcției Instruire și Doctrină din cadrul Statului Major al Apărării și domnul Dragoș Manea, șeful de cabinet al Secretarului General NATO.

În cadrul întâlnirii cu membrii comunității noastre academice, domnul Mircea Geoană a apreciat procesul didactic și activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, afirmând că „a investi în armată, în cariera militară, în dotarea materială, reprezintă mai mult decât o cerință de securitate națională sau de obligație față de NATO” și faptul că „nu există țară de succes în istoria umanității care să nu fi avut un sistem de educație performant”.

La finalul vizitei, Secretarul General Adjunct al NATO a notat în Cartea de Onoare a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu: „O imensă bucurie să vizitez această instituție de elită a Armatei Române și a Alianței noastre. Condiții excelente, profesori dedicați, tineri pe care Patria și NATO se vor putea baza acum și în viitor”.

FOTO realizat de Alexandra Trefaș, Daniela Oană

Stirea Mircea Geoană în vizită la Academia Forțelor Terestre Sibiu a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole