duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneModestie sau tactică? Ucraina nu dezvăluie principalele succese ale contraofensivei

-

Modestie sau tactică? Ucraina nu dezvăluie principalele succese ale contraofensivei

Principalele evenimente ale ofensivei forțelor de apărare ucrainene urmează să vină. Ministrul ucrainean al Apărării, Alexei Reznikov, respinge îndoielile cu privire la succesul contraofensivei de vară și sugerează că recentele câștiguri modeste sunt doar o „previzualizare” pentru o ofensivă mult mai mare in Ucraina.

Potrivit acestuia, primele rapoarte despre așezările eliberate din Donbas sunt doar o „previzualizare” a operațiunilor mai mari.

Reznikov a spus că dezocuparea unui grup de sate din Ucraina în ultimele săptămâni nu a fost „evenimentul principal” în ofensiva planificată de la Kiev.

„Când se va întâmpla asta, veți vedea totul… Toată lumea o va vedea”, a spus Reznikov, comentând opiniile conform cărora contraofensiva forțelor ucrainene nu se mișcă suficient de repede.

El a spus că nu sunt încă implicate principalele rezerve ale trupelor ucrainene, inclusiv majoritatea brigăzilor formate înaintea ofensivei și grupurile care au fost antrenate de aliații occidentali. Cu toate acestea, armata ucraineană provoacă deja pierderi grele ocupanților ruși și a obținut „anumite succese” pe care Statul Major General nu le-a făcut publice pentru a nu pune în pericol trupele.

„Uneori, rușii nu raportează conducerii lor că au pierdut o anumită zonă sau teritoriu. Le este frică”, a spus șeful Ministerului Apărării.

„Nu te poți aștepta la un miracol în fiecare operație”

În același timp, Reznikov a avertizat că această operațiune va contrasta cu înfrângerea uluitoare de anul trecut a trupelor rusești la Kiev, regiunea Harkov și Herson. „Nu te poți aștepta la un miracol în fiecare operație”, a spus el.

FT notează că trupele ucrainene cercetează acum liniile de apărare ale Rusiei și atacă în numeroase puncte pentru a face Rusia să ghicească unde va fi principala ofensivă.

Pe 27 iunie, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a anunțat că, în urma contraofensivei, Ucraina a recucerit aproximativ 300 de kilometri pătrați din Rusia. Este de două ori mai mult decât a anunțat oficial Kiev.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut că succesele pe front vin „mai lent decât ne-am dori”. Potrivit acestuia, a fost și un moment în toamnă în care contraofensivele păreau lente, dar ulterior au fost progrese.

Reznikov a mai spus că rebeliunea organizației criminale recunoscute internațional PMC Wagner din 23-24 iunie a scos la iveală o slăbiciune fundamentală a regimului președintelui rus Vladimir Putin.

„Trebuie să avem încredere în forțele noastre de securitate și apărare, precum și în partenerii noștri care furnizează arme”, a adăugat el, subliniind că acești factori sunt mai „previzibili” decât situația din Rusia, potrivit Gordon.ua.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole