sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăActualitateMoldovenii au venit să vadă pista de biciclete și cât de SMART...

-

Moldovenii au venit să vadă pista de biciclete și cât de SMART este Sibiul

Reprezentanții primăriilor municipiilor Cahul și Ungheni, precum și ai operatorilor de prestare a serviciilor în domeniile apă și canalizare, colectare a deșeurilor, gospodărie comunală-locativă, salubrizare și întreținere a spațiilor verzi participă în perioada 11 – 15 septembrie curent la o vizită de studiu la Sibiu, Ciugud și Alba Iulia, România.


Participanții au avut oportunitatea de a învăța bunele practici și de a prelua soluții de implementare a conceptelor SMART City și SMART Village. Aceștia s-au întâlnit și cu primarul Astrid Fodor.

La Sibiu, primul oraș din România care a implementat platforma e-Administrație și Centrul de Informare a Cetățenilor, participanții au avut ocazia să se familiarizeze cu mai multe proiecte care fac parte din conceptul SMART City. De asemenea, s-au familiarizat cu proiecte care creează oportunități de dezvoltare a localității: modernizarea transportului public prin achiziționarea autobuzelor ecologice, implementarea sistemului de bike-sharing și construcția de piste pentru bicicliști, promovarea unei administrații de calitate, accesibile locuitorilor prin tehnologie, dezvoltarea competenților digitale la cetățeni prin intermediul SMART LAB-urilor.

Vizita de studiu în România s-a desfășurat cu sprijinul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.

Stirea Moldovenii au venit să vadă pista de biciclete și cât de SMART este Sibiul a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole