duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneMomentul decisiv în războiul din Ucraina. Planul lui Zelenski poate schimba totul

-

Momentul decisiv în războiul din Ucraina. Planul lui Zelenski poate schimba totul

Președintele Volodimir Zelenski spune că Ucraina nu poate renunța la orașul Bakhmut, deoarece cucerirea sa de către forțele ruse le-ar putea oferi o piatră de temelie pentru a avansa spre Kramatorsk și Sloviansk.

Într-un interviu acordat Al Arabiya, Volodimir Zelenski a spus că „este imposibil pentru noi să renunțăm la Bakhmut, deoarece acest lucru [ar ajuta] la extinderea frontului de luptă și le-ar oferi forțelor ruse și trupelor Wagner șansa de a pune mâna pe mai multe dintre teritoriile noastre”.

Bakhmut, poarta spre Kramatorsk și Sloviansk

Potrivit lui Zelenski, dacă Rusia va captura Bakhmut, ar putea fi folosită ca o bază de pornire pentru a avansa spre două orașe mai mari pe care Federația Rusă le râvnește de mult în regiunea Donețk din estul Ucrainei: Kramatorsk și Sloviansk.

După cum se menționează în articol, în ciuda faptului că unii analiști spun că orașul are o valoare strategică mică, Zelenski insistă că Ucraina nu va renunța la orașul din estul Ucrainei.

Zelenski și-a mai exprimat, în acest interviu, încrederea în capacitatea Ucrainei de a respinge invazia rusă, afirmând că forțele ucrainene se pregătesc pentru o contraofensivă.

„Nu pot descrie situația ca fiind una bună, dar ne luptăm. Suntem mai puternici decât eram acum un an”, a spus el. Zelenski a subliniat că armata ucraineană se pregătește pentru o contraofensivă și și-a exprimat încrederea în succesul acesteia.

Zelennki le mulțumește aliaților

„Armata noastră se pregătește și facem tot ce putem pentru a o face mai puternică”, a spus președintele ucrainean. Zelenski le-a mulțumit, de asemenea, aliaților, pentru sprijinul acordat, dar a menționat că, oferind ajutor Ucrainei, ei se ajută și pe ei înșiși.

„Adevărul este că Rusia nu se va opri la Ucraina și acest lucru este clar pentru toată lumea”, a spus el, adăugând că Ucraina poate, totuși, să oprească Rusia. „Așadar, sprijiniți-ne, pentru că în primul rând acesta este un preț ieftin pe care trebuie să-l plătiți, pentru că Rusia va merge mai departe”, a spus el, adăugând că președintele rus Vladimir Putin luptă pentru viața sa în Ucraina, nu pentru tara lui.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole