sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneNoua strategie a lui Putin pentru a-și întări armata. Îi vizează și...

-

Noua strategie a lui Putin pentru a-și întări armata. Îi vizează și pe străinii interesați

Pe frontul din Ucraina ar putea să ajungă bunei în vârstă de 70 de ani. Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luni o lege care prelungeşte cu cinci ani perioada în care anumite categorii de ruşi fac parte din rezerva militară rusă.

Liderul de la Kremlin Vladimir Putin a semnat amendamentele la legea „Cu privire la serviciul militar și serviciul militar în termin”, ridicând limita de vârstă pentru anumiți cetățeni cu grad militar cu cinci ani.

Contingentul care va ajunge pe front, mai în vârstă

Modificările stabilesc o nouă limită de vârstă pentru soldați, marinari, sergenți, maiștri, ofițeri de subordine și intermediari. Vârsta acestor persoane obligate de serviciul militar, aparținând primei categorii, crește de la 35 la 40 de ani, la cea de-a doua – de la 45 la 50 de ani, la a treia categorie – de la 50 la 55 de ani.

Pentru militarii în rezervă cu grad de ofițeri superiori, limita de vârstă va fi de 65 de ani (acum este de 60 de ani), pentru ofițerii subalterni – 60 de ani (în loc de 55 de ani), iar pentru cei cu alte grade – 55 de ani (în loc de 45 de ani).

La conducerea armatei ar putea ajunge bărbaţi de 70 de ani

Limita de vârstă pentru ofițerii superiori (locotenent colonel, colonel şi general) rămâne aceeași – 70 de ani.

Modificările semnate de Vladimir Putin mai arată că de la 1 ianuarie 2024 până la 1 ianuarie 2028 va exista o perioadă de tranziție, în care cetățenii vor fi trecuţi treptat treptat la pensie. Ruşii care împlinesc 50 de ani în 2024 vor rămâne în rezervă până la 51 de ani. Cei care vor împlini 50 de ani în 2025, vor fi în rezervă până la 52 de ani și așa mai departe.

În conformitate cu noile modificări ale legii, Forțele Armate ale Federației Ruse vor putea încheia contracte și cu străini sub 52 de ani.

Amendamentele au fost elaborate de un grup de deputați condus de Andrei Kartapolov, președintele Comitetului de Apărare al Dumei. Duma de Stat a adoptat legea pe 18 iulie, iar a doua zi a fost aprobată de Consiliul Federației.

Amintim că Rusia a pierdut în războiul din Ucraina un număr record de colonei şi generali, cel puţin 30 la număr.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole