sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăTehnologieO Angajată Meta a fost concediată, după ce a spus că primeşte...

-

O Angajată Meta a fost concediată, după ce a spus că primeşte un salariu de 190.000 de dolari şi nu face nimic

O fostă angajată Meta susține că a primit luni bune un salariu de 190.000 de dolari fără să facă ceva, motiv pentru care a fost concediată.

Fosta anagajată Meta a atras atenția după ce a spus că primește un salariu uriaș fără a face ceva. Maddie Macho a ajuns la știri după ce, într-un clip de pe rețelele sociale, a mărturisit că primește un salariu de 190.00 de dolari fără să facă nimic.

O  Angajată Meta a fost concediată, după ce a spus că primește un salariu de 190.000 de dolari și nu face nimic

Ea mai spune că lucra în departamentul de recrutări încă din septembrie 2021, cu mult înainte ca Mark Zuckerberg să înceapă să taie mii de angajați de pe statul de plată.

0 Angajată care a lucrat la Meta ca recrutor. Nu era de așteptat să angajăm pe nimeni în primele șase luni, nici măcar în primul an. Asta m-a uluit. Deci ce făceam toată ziua: Învățam. Iar partea cea mai ciudată este că am avu o mulțime de întâlniri de echipă. De ce ne întâlnim? Nu angajăm pe nimeni”, spune Maddie Macho.

Ea a dezvăluit că a fost dată afară în februarie 2022. Între timp, Mark Zuckerberg nu a început să facă angajări, dar a anunțat și valul de disponibilizări, pe lângă ce 11.000 din decembrie.

Meta anunță 10.000 de concedieri

„Ne aşteptăm să ne reducem efectivele cu aproximativ 10.000 de persoane şi să închidem aproximativ 5.000 de posturi suplimentare pe care nu le-am ocupat încă”

, a declarat directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, într-un mesaj trimis angajaţilor.

Aceste noi disponibilizări fac parte dintr-o restructurare mai amplă a Meta, conform căreia structura organizaţională a companiei va fi diminuată, o serie de proiecte de importanţă redusă vor fi anulate iar ritmul angajărilor va fi încetinit.

Mark Zuckerberg a anunţat anterior că 2023 va fi „Anul Eficienţei” prin promisiunea de a reduce costurile cu cinci miliarde de dolari, până la un interval cuprins între 89 şi 95 de miliarde de dolari.

Înrăutăţirea condiţiilor economice a declanşat un val de restructurări în rândul companiilor americane, de la marile bănci de pe Wall Street, precum Goldman Sachs şi Morgan Stanley, şi până la marile firme din sectorul tehnologiei precum Amazon.com şi Microsoft.

În total, industria tehnologiei a disponibilizat peste 280.000 de angajaţi de la începutul lui 2022 şi până în prezent. În luna noiembrie a anului trecut, Meta a anunţat că intenţionează să renunţe la 11.000 de angajaţi la nivel mondial. Compania care a investit miliarde de dolari pentru a construi metaversul său futurist se confruntă cu o diminuare a cheltuielilor cu publicitatea după pandemie din partea companiilor care trebuie să facă faţă unei inflaţii ridicate şi majorării dobânzilor.

Alți giganți IT care au făcut disponibilizări masive sunt: Microsoft, Amazon, Alphabet (Google), Ericsson, Yahoo etc.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole