marți, iunie 18, 2024
AcasăExterneO dronă ucraineană a lovit o clădire din Rusia

-

O dronă ucraineană a lovit o clădire din Rusia

O dronă ucraineană a lovit o clădire din Rusia. Sistemele de apărare anti-aeriană ale Rusiei au detectat și interceptat joi două drone în spațiul aerian de deasupra regiunii Briansk, aflată în sud-vestul țării.

O dronă ucraineană trimisă în Rusia a fost avariată, însă a reușit să lovească o clădire din Rusia.

Una dintre drone, care viza o „clădire industrială” în orașul Briansk, a fost dezactivată de mijloacele de război electronic, a relatat guvernatorul regiunii, Alexander Bogomaz, într-o postare pe platforma de socializare Telegram.

O dronă ucraineană a lovit o clădire administrativă din Rusia. Cu toate acestea, în timpul căderii, drona a afectat o clădire administrativă, declanșând un incendiu, a explicat el. Nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost rapid stins, conform declarațiilor lui Bogomaz.

Într-un alt incident, o altă dronă a fost interceptată și doborâtă de sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei în timp ce se apropia de o zonă din regiunea Briansk.

Incidentul nu a produs victime sau daune materiale semnificative, a declarat guvernatorul. Aceasta a precizat că echipele de intervenție și serviciile de urgență au fost prompte la locul incidentului.

Regiunea Briansk este situată în apropierea graniței nordice a Ucrainei și la est de Belarus, un aliat apropiat al Rusiei care a susținut invazia extinsă a Ucrainei de către Rusia anul trecut. Zona a mai fost supusă atacurilor forțelor ucrainene.

Drone ucrainene au fost doborâte în apropierea Moscovei

În ceea ce privește regiunea Moscova, un astfel de incident s-a produs deasupra localității Ramenskoie, situată la sud-est de capitala rusă. Serghei Sobianin, primarul Moscovei, a confirmat că o dronă a fost interceptată, dar fără a cauza victime.

Locuitorii din Ramenskoie au raportat spargerea geamurilor la mai multe apartamente. Precum și avarierea unor vehicule parcate în apropiere. Există speculații că atacurile au avut ca obiectiv aeroportul Zhukovski. El este situat la mai puțin de doi kilometri distanță de locul incidentului.

Mai multe drone au lovit, de asemenea, o clădire rezidențială din Enerhodar, un oraș din partea controlată de Rusia a regiunii Zapoeojiw din sudul Ucrainei.

Acolo se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, a declarat guvernatorul numit de Rusia, Evgheni Balitski, adăugând că nicio persoană nu a fost rănită.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole