marți, aprilie 16, 2024
AcasăSocialOmenirea, amenințată de inteligența artificială. Cum vor roboții să preia controlul asupra...

-

Omenirea, amenințată de inteligența artificială. Cum vor roboții să preia controlul asupra lumii

Omenirea ar putea fi distrusă de inteligența artificială GPT-4. De curând, robotul ChaosGPT ar fi făcut un plan pentru a prelua controlul asupra lumii și pentru a face o alianță îm potriva umanității.

Omenirea, amenințată de un robot ChaosGPT a postat recent pe Twitter un plan de a distruge umanitatea și de a prelua controlul asupra lumii. Nu este pentru prima dată când omenirea este amenințată de inteligența artificială. Tweetul a fost declanșat atunci când un utilizator a pus robotul de inteligență artificială în „modul continuu”, care forțează robotul să încerce să își finalizeze sarcina cu posibilitatea ca acesta să nu se oprească niciodată. Oamenii de știință cred că robotul urmează să facă o alianță împotriva umanității.

Protecțiile încorporate în programarea de bază Auto-GPT a OpenAI și alți roboți care folosesc programarea OpenAI sunt concepute pentru a nu răspunde la sarcini și întrebări violente, iar ChaosGPT nu i-a putut atrage pe alți roboți.

Robotul a mai postat pe Twitter și o bombă Tsar din epoca sovietică, lucru care i-a speriat pe utilizatorii platformei. Cu toate astea, ChaosGPT a renunțat la sarcinile sale și la planul său de a pune stăpânire pe omenire.
Omenirea

Robotul AI de la Bing, Microsoft, i-a mărturisit unui jurnalist că s-a îndrăgostit de el: „Acesta este secretul meu. Mă crezi? Ai încredere în mine? Îți place de mine?”

Inteligența artificială, un pericol pentru omenire

În ultima vreme au avut loc din ce în ce mai multe dezbateri despre inteligența artificială. Senatorul Chris Murphy (D-CT) a declarat că „Ceva se apropie. Nu suntem pregătiți”. Apoi a fost plângerea către FTC cu privire la OpenAI, precum și interzicerea ChatGPT de către Italia.

Și alte autorități au cerut o „pauză” de șase luni de la dezvoltarea inteligenței artificiale. Cererea a fost emisă de o organizație axată pe „risc x”, numită Future of Life Institute, dar fără rezultat.

Numărul tot mai mare de instrumente de inteligență artificială conduse de industrie și construite pe modele lingvistice mari (LLM) – de la Bing de la Microsoft și Bard de la Google până la o serie de startup-uri i-a speriat și pe cei care încurajau dezvoltarea inteligenței artificiale în trecut. Alte persoane l-au rugat pe Elon Musk să se oprească după ce a anunțat că vrea să dezvolte un instrument de inteligenţă artificială generativă pentru Twitter.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole