sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneOmul lui Putin atacă Statele Unite. Șoigu a vorbit pentru primară oară...

-

Omul lui Putin atacă Statele Unite. Șoigu a vorbit pentru primară oară despre un război între NATO – Rusia și China

În cursul nopții de joi spre vineri, armata rusă a tras mai multe rachete asupra unor cartiere de locuințe din diferite orașe din Ucraina. În total, cinci persoane au murit. Prezent în India, la un summit militar, ministrul Rus al Apărării Serghei Șoigu a atacat Statele Unite.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a acuzat Statele Unite că încearcă să implice în acest conflict și alte țări.

Mai exact, Șoigu a introdus pentru prima oară numele Chinei în acest context, spunând că NATO și Statele Unite vor un război cu Rusia și China.

”Astăzi, Washingtonul şi complicii lor îşi pun în aplicare planul strategic de a provoca alte ţări în confruntare militară cu state care nu le convin, în primul rând Rusia şi China. Adevăratul său scop este de a provoca o înfrângere strategică Rusiei, de a ameninţa China şi de a-şi menţine poziţia de monopol în lume”, a declarat Serghei Şoigu la o reuniune a miniştrilor apărării din statele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), care se desfăşoară la New Delhi.

Se încearcă o izolare a Rusiei

Ministrul rus al Apărării a mai spus că, în prezent, se încearcă o izolare a Rusiei, pe plan social și economic.

În acest sens, ar fi fost lansată o campanie de dezinformare pe scară largă, pentru a creșterea presiunea globală.

”Pe fondul operațiunii militare speciale, continuă încercările de influențare a partenerilor Rusiei pentru a o izola. A fost lansată o campanie de informare pe scară largă pentru a compromite conducerea Rusiei și politicile sale. Se demonstrează o dorință intransigentă de a crește presiunea globală fără a ține cont de daunele actuale aduse intereselor sale economice și politice”, a declarat Șoigu, citat de TASS.

A explicat ce este cu operațiunea specială

Serhei Șoigu a mai precizat la forumul din India, că SUA duce de fapt un război cu China, și de aceea își dorește o Rusie slabă, distrusă din punct de vedere militar, și incapabilă de o ripostă.

”Având în vedere refuzul Kievului de a pune în aplicare acordurile de la Minsk şi ameninţarea reală la adresa locuitorilor din Donbas, am decis o operaţiune militară specială”, a spus Şoigu la summitul militar.

China și India sunt pe picior de război

La New Delhi a ajuns și ministrul Apărării din China, generalul Li Shangfu.

Presa din India scrie că vizita oficialului chinez are loc în contextul unor tensiuni nerezolvate de la granița dintre cele două țări.

În ciuda celor patru runde de discuții, armatele indiană și chineză au încă peste 60.000 de soldați fiecare și armament avansat desfășurat în teatrul Ladakh.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole