luni, iulie 22, 2024
AcasăPoliticOrban, despre comasare: Alegerile trebuie făcute la soroc. Oamenii văd panglicăriile coaliției

-

Orban, despre comasare: Alegerile trebuie făcute la soroc. Oamenii văd panglicăriile coaliției

PSD și PNL sunt certate rău cu democrația, declară la RFI președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban. Fostul premier se opune ideii de comasare a alegerilor: ”Oamenii înțeleg aceste panglicării și vor sancționa la vot PSD și PNL”.

Ludovic Orban critică ideea comasării alegerilor: ”Simplul fapt că se discută de un an de zile despre diferite tipuri de comasări ale alegerilor arată faptul că actuala coaliție este mai puțin preocupată de buna guvernare, cât este preocupată de cum să aranjeze jocurile electorale în anul electoral 2024, pentru a se menține la putere (…). Constituția prevede clar care este durata mandatului și pentru Parlament și pentru președinte și pentru aleșii locali și pentru europarlamentari. Alegerile trebuie organizate când expiră mandatele aleșilor locali, parlamentarilor, președintelui, exact cum s-a organizat până acum”.

Fostul premier consideră că o comasare din scurt ar fi o inepție: ”Eu nu înțeleg, sincer, cum poți să vii cu o asemenea inepție, să faci alegeri cu patru luni de zile înainte de încetarea mandatului și să decizi lucrul ăsta cu patru luni de zile înainte de data alegerilor? Este pur și simplu profund nedemocratic”.

Alegerile trebuie făcute la termen

Ludovic Orban spune că alegerile trebuie să aibă loc la termen: ”Nu poți face alegerile când vrei tu. Alegerile trebuie făcute la termen, la soroc, când expiră mandatul Parlamentului, a depus jurământul în 20 decembrie, cât trebuie să dureze validarea mandatelor până la întrunirea noului Parlament, în funcție de asta stabilești, așa s-a calculat până acum pentru alegerile parlamentare, la fel pentru alegerile prezidențiale, la fel pentru alegerile locale (…). Alegerile trebuie făcute la soroc, nu când vrea X sau Y, ca să-și aranjeze ploile mai bine sau ca să-i fraierească încă o dată pe alegători”.

Președintele partidului Forța Dreptei critică PSD și PNL, în contextul comasării alegerilor: ”PSD și PNL sunt certați rău cu democrația. Readuc aminte că au refuzat să organizeze alegeri locale în peste 60 de localități, lăsând sute de mii de cetățeni români cu autorități locale nelegitime, care conduc fără să aibă un mandat din partea cetățenilor administrațiile locale (…). Acești guvernanți cred că și-au luat țara pe semnătura lor (…). Eu cred că cetățenii români înțeleg toate aceste panglicării, șmecherii electoraliste cu privire la încercările de a organiza alegeri la o dată sau alta și îi vor sancționa pe cei care se află la putere (…). În mod clar, vom ataca la CCR orice modificare legislativă”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole