duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneOrdinul momentului venit chiar din Rusia: Să omoare pe toată lumea

-

Ordinul momentului venit chiar din Rusia: Să omoare pe toată lumea

Este ordinul momentului venită în plin război în Ucraina. În urmă cu puțin timp s-a aflat de un ordin cumplit care a fost dat chiar de către șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin.

Este ordinul momentului dat de șeful Wagner mercenarilor săi. El le-a transmis acestora să „omoare pe toată lumea”, menționând că nu se vor mai lua prizonieri de război. Mai exact, șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a susținut că nu vor mai fi luați prizonieri de război ucraineni și a adresat un îndemn cumplit oamenilor săi din subordine.

Prigojin le-a cerut reprezentanților grupării Wagner să „omoare pe toată lumea”.

„Îi vom ucide pe toți pe câmpul de luptă. Nu mai luați prizonieri de război!”, ar fi declarat Prigojin pe 23 aprilie într-o înregistrare audio.

Reacția sa a venit ca răspuns la o întrebare postată pe contul Telegram al serviciului său de presă.

Ordinul momentului  dat de șeful Wagner

Prigojin a mai spus, printre altele, că Rusia trebuie „să se concentreze pe menținerea actualelor linii de front, mai degrabă decât să caute să obțină mai multe câștiguri”. Conform Kyiv Independent, îndemnul lui Prigojin a venit la doar 24 de ore după ce s-a afirmat că mai mulți ucraineni din regiunea Zaporojie s-au întors împotriva țării lor de origine pentru a lupta pentru Grupul Wagner. Informația nu a fost încă verificată și confirmată.

Conform sursei citate, un internaut a afirmat că „un număr mare de membri ai forțelor de elită ale armatei ucrainene din regiunea Zaporojie dezertează de partea Federației Ruse”.

„Mulți sunt cazaci. Ei refuză să lupte pentru interesele globaliste, liberale. Cei mai mulți vor fi trimiși la Bahmut pentru a ajuta Grupul Wagner”, a transmis un internaut.

Conversație referitoare la uciderea unui prizonier de război
Se pare că decizia lui Prigojin a fost luată ca răspuns la o așa-numită „conversație interceptată” postată pe un cont de Telegram neoficial afiliat lui Wagner. Conversația ar fi fost între doi soldați ucraineni care intenționau să împuște un prizonier de război.

Nu există informații suplimentare cu privire la această înregistrare, ceea ce face ca autenticitatea acesteia să fie îndoielnică, susține aceeași sursă. În înregistrare se aud vocile a doi bărbați care vorbesc în limba rusă.

Prigojin a dat ordin „să se facă curățenie”

Un fost mercenar Wagner a declarat într-un interviu pentru Gulagu.net, că Prigojin a dat ordin „să se facă curățenie” în Soledar și Bahmut.

Șeful Wagner spune însă că declarațiile foștilor mercenari sunt „minciuni flagrante”. El a mai spus că persoanele care „răspândesc minciuni” despre gruparea pe care o conduce sunt considerate „inamice” și vor fi tratate „într-un mod special”.

Grupul Wagner este responsabil pentru multe dintre crimele de război comise de Rusia în ultimele 14 luni.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole