vineri, decembrie 8, 2023
AcasăSocialPensionarii români cu pensii dublate. Calcule făcute de ministrul Muncii

-

Pensionarii români cu pensii dublate. Calcule făcute de ministrul Muncii

Pensionarii români vor avea pensii aproape dublate după recalculare, dacă îndeplinesc anumite condiții, potrivit noii legi a pensiilor, anunţă ministrul Muncii.

Pensionarii români ale căror pensii se vor dubla după recalculare vor avea parte de venituri mult mai mari faţă de primesc în momentul de faşă. Ministrul Muncii a declarat că diferența este consistentă.

Mai mult, ministrul Muncii a explicat care sunt românii ale căror pensii se vor dubla. Dar numai după recalcularea care ar urma să aibă loc anul următor. Şi Marcel Ciolacu a confirmat faptul că pensionarii români vor avea parte de majorări consistente.

„Pensiile vor crește anul următor de două ori. Prima dată la 1 ianuarie, prin indexarea cu 13,8%. Şi a doua oară la 1 septembrie. În urma finalizării procesului de recalculare conform legii”. Este anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu.

Pensionarii români vor primi aproape 90% în plus la pensie

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a confirmat aceste creșteri. A spus că sunt români care vor primi aproape 90% în plus la pensie. Potrivit ministrului, un român cu un stagiu de cotizare de 35 de ani pe salariul minim pe economie, care primește acum pensia minimă de 1.125 de lei, va ajunge la o pensie de aproape 2.000 de lei.

„Toate pensiile vor creste de 2 ori. Vor creste prima dată în ianuarie, prin majorarea de 13,8% care este prevăzută de lege și pe care fiecare pensionar o va primi”, a spus Ministrul Muncii.

Vom avea români cu pensii esențial mai mari

Simona Bucura Oprescu a confirmat, de asemenea, că şi pensionarii români cu pensie socială vor avea parte de creșteri esenţiale.

„Ca urmare a acestei recalculări veți constata că inclusiv pentru românii care se află în indemnizația minimă socială, 1125 de lei vom avea români care vor avea pensii esențial mai mari. Până la 1 septembrie, toate pensiile românilor vor fi recalculate și începând cu luna septembrie fiecare român va primi noile taloane de pensie”.

Pensionarii români care vor avea venituri mai mari

Ministrul Muncii a venit și cu exemple concrete prin care a încercat să demonstreze cât de mari vor fi creșterile veniturilor seniorilor.

„Daca luăm cazul unui bărbat care a contribuit timp de 35 de ani la sistemul public de pensii pe salariul minim vom constata că și acesta se află sub indemnizația minimă socială. După recalculare vom constata ca un bărbat care are 18 puncte de pensie acum, va avea o creștere de 87,4%, adică va ajunge la o pensie de 1961 de lei. Între 1115 si 1961 diferența este consistentă”, a mai spus ministrul.

Şi continuă: „După recalculare, cea mai mare parte a românilor vor avea pensii mai mari. Din evaluările noastre, peste 3 milioane de români vor primi pensii mai mari” a concluzionat ministrul.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole