joi, iunie 13, 2024
AcasăEconomicPet Star Holding, producător român de preforme PET, a luat o finanțare...

-

Pet Star Holding, producător român de preforme PET, a luat o finanțare de 4 milioane de euro de la CEC Bank pentru finanțarea activității curente. Compania a investit alte 30 milioane de euro începând din 2019 în Pet Star Recycling

Companiei Pet Star Holding, producător român de preforme PET, înființat de antreprenorii români Mirela și Ion Drăgoi la Slobozia, anunță că a luat o finanțare de circa 4 milioane de euro de la CEC Bank, care beneficiază de o garanție de stat acordată de Exim Banca Românească în cadrul schemei de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Suma a facilitat finanțarea activității curente a companiei, a declarat un reprezentant al companiei. „Ne-am putut concentra pe derularea unei investiții noi în Grupul Pet Star, care a presupus integrarea pe verticală a business-ului nostru. Grupul a demarat în anul 2019 o investiție de tip greenfield, în compania Pet Star Recycling, pentru producția de granule rPET și fulgi PET din reciclarea deșeurilor PET, folosind conceptul „Bottle-to-Bottle”, unde am investit deja 30 mil. EUR. Pet Star Recycling are un rol complet de reciclator în fluxul Economiei Circulare fiind singurul reciclator din România capabil să trateze în aceeași fabrică, și perfect integrat ca fluxuri de producție, deșeul PET postconsum din țară. Noi nu cumpărăm fulgi gata sortați și spălați de către alți agenți economici pentru ca apoi să facem doar procesul de regranulare. Nu, noi facem curățenie în România la propriu, prin reciclarea deșeului PET și o facem utilizând tehnologii europene, moderne și inovative din domeniul reciclării, întrunind integral toate standardele de purificare a materialelor food contact impuse de Uniunea Europeană. Prin noua investiție putem susține Pet Star Holding să reducă din cantitatea importată de granulă PET virgină (materie primă care nu se produce în România), asigurându-se astfel o independență de importuri, prin valorificarea unei resurse naționale”, a punctat Mirela Drăgoi, CEO & Co-Founder, Pet Star Group (Pet Star Holding & Pet Star Recycling).
Pet Star Holding a fost înființată în 2000 având ca obiect de activitate producția de preforme PET. Portofoliul de clienți ai companiei include producători importanți, precum: Quadrant Amroq Beverages (Pepsi, Mirinda, Prigat, Lipton), Heineken (Ciuc, Bucegi), Gosser Sofiproteol (Bunica), Bunge (Floriol) sau, pentru ape minerale – Bucovina, Perla Covasnei, Carpatina, Perla Harghitei, Izvorul Muntelui, Tușnad etc.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole