luni, martie 4, 2024
AcasăActualitatePiatră de temelie pentru o biserică în noul cartier Dealul Sibiului

-

Piatră de temelie pentru o biserică în noul cartier Dealul Sibiului

Credincioşii din cartierul Dealul Sibiului din Sibiu au trăit clipe de bucurie duhovnicească duminică 23 aprilie la Praznicul Sfântului Gheorghe. Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de protopopul de Sibiu, pr. Ioan Coșa, Exarhul Mănăstirilor, arhim. Calinic Teslevici consilieri ai Arhiepiscopiei Sibiului, s-au mai aflat pr. prof. dr. Nicolae Chifăr și pr. paroh Marius Iustin Stângă, cadre didactice ale Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, diaconi și alți slujitori ai sfintelor altare, a binecuvântat locul și a sfințit piatra de de temelie a noii biserici.

Începerea construcției  a fost posibilă după cum spune chiar unul dintrei cei trei donatori ai terenului de 2000 de metri pătrați și anume Aurel Chișiu, pr. Marius Iustin Stângă și pr. dr. Nicolae Chifăr.

„Pe data de 13 august 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a venit pe acest deal ca să binecuvinteze gândul nostru de a zidi o biserică și de atunci și până acum și cu siguranță, și în continuare, va urmări acest demers al nostru și dăm slavă lui Dumnezeu că s-a concretizat astăzi prin punerea temeliei pentru această biserică. Sigur că nu s-ar fi putut concretiza acest gând al nostru dacă nu erau și cei care au dăruit locul de zidire și cei care au inițiat organizarea acestei Sfinte Biserici, de aceea doresc să le mulțumesc și donatorilor, terenului și celor care s-au ostenit până acum și sperăm că și în continuare vor fi alături de noi.” a transmis pr. prof. dr. Nicolae Chifăr.

Începutul slujirii permanente a avut loc în Noaptea de Înviere când au fost așteptate 250 de familii la Sfânta Liturghie. În cuvântul de de final adresat celor prezenți Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a explicat etapele binecuvântării asupra unui nou lăcaș de cult.

„Dăm Slavă Bunului Dumnezeu, pentru că ne-a învrednicit să fim aici cu toții prezenți la începutul unei lucrări, una care a necesitat multă stăruință și mult curaj și dacă există stăruință și curaj, Dumnezeu binecuvântează și sporește puterile noastre în așa fel încât să se împlinească ceea ce noi ne-am pus în gând. În fiecare loc unde se zidesc, se construiesc noi case, punctul central spre care se focalizează totul este Biserica. Așa s-au născut și satele noastre și localitățile noastre […]. Este punctul central și atenția tuturor, pentru că de aici vine binecuvântarea lui Dumnezeu spre întărirea vieții noastre. Dacă la zidirea unei case noi ne punem toată dragostea noastră și tot efortul și cerem sprijin tuturor celor care sunt disponibili să ne ajute, construirea unei biserici necesită și ea mult ajutor și sprijin. Ea este de fapt un loc Sfințit și Sfințitor, deci nu este o clădire obișnuită, o casă, e Casa Domnului, de unde vine și sfințirea sau de unde curge și sfințirea și binecuvântarea caselor noastre. Am zis că este un loc sfințit și iată am făcut prima etapă, sfințirea acestui loc. Am pus piatra de temelie pentru această construcție.[…] Punerea pietrei de temelie simbolizează scoaterea din uzul comun acestui teren. E dat de Dumnezeu, pentru că pământul Dumnezeu l-a făcut. Noi credem și ne stabilim o anumită zonă și spunem că suntem proprietari, dar când părăsim lumea aceasta nu mergem nici unul cu act de proprietate dincolo. Ci le lăsăm urmașilor noștri proprietatea ca folosință. Noi am primit în folosință terenul acesta, așa acum îl întoarcem înapoi lui Dumnezeu. Îl întoarcem înapoi lui Hristos și am spus, « Doamne, tu ne-ai dăruit nouă ca să ne putem bucura de această suprafață de același teren. Iată primește-l Tu și Sfințește.»” a explicat ierarhul.

La finalul slujbei de sfințire, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a acordat ctitorului Aurel Chișiu ordinul ctitoricesc Mitropolit Ioan Mețianu și acte de cinstire membrilor de inițiativă privind înființarea parohiei.

Sursa: Mitropolia-ardealului.ro

Stirea Piatră de temelie pentru o biserică în noul cartier Dealul Sibiului a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole