sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExternePolonia a desfășurat elicoptere de luptă la granița cu Belarus

-

Polonia a desfășurat elicoptere de luptă la granița cu Belarus

Forțele armate poloneze au mobilizat elicoptere de luptă din Brigada 1 Aviație a Forțelor Terestre și Brigada 25 a aviației în apropiere de granița cu Belarus. Generalul Marek Sokołowski, inspectorul de pregătire la Comandamentul General al Forțelor Armate, a declarat că vor fi staționați „în regim de răspuns imediat”, în conformitate cu ordinul ministrului polonez al apărării naționale, Mariusz Błaszczak

El a menționat că există piloți cu experiență, dintre care unii au servit alături de el în Afganistan și Irak, care nu vor ezita să folosească armele dacă apare vreo situație alarmantă, scrie odessa-journal.

Anterior, Błaszczak a instruit să crească numărul de soldați de la graniță și să aloce resurse suplimentare, inclusiv elicoptere.

 Armata polonedză a mobilizat elicoptere la granita cu belarusus care sunt înarmate și gata de luptă. Avem piloți cu experiență înaltă, cu licențe complete de zbor, inclusiv cei care au servit cu mine în Afganistan și Irak și au folosit arme și rachete la bord. Au experiență. Dacă se întâmplă ceva alarmant, nu vor ezitați să folosiți arme”, a spus Sokolovsky în timpul unei conferințe în orașul Białystok.

Decizia de a întări granița Poloniei cu Belarus a fost luată după ce Varșovia a susținut că la 1 august, două elicoptere belaruse au încălcat spațiul aerian polonez în zona Białowieża. Varșovia a raportat incidentul NATO și a chemat însărcinatul cu afaceri al Belarusului pentru o explicație.

Ministerul Apărării din Belarus a negat toate acuzațiile și a numit acuzațiile Poloniei „fabricate”. Ministerul Afacerilor Externe din Belarus l-a chemat de asemenea pe însărcinatul cu afaceri al Poloniei și a cerut Varșoviei „să nu escaladeze situația și să nu o folosească pentru militarizarea zonei de frontieră”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole