joi, iunie 13, 2024
AcasăExternePolonia anunţă că nu mai livrează arme Ucrainei / Avertisment cu privire...

-

Polonia anunţă că nu mai livrează arme Ucrainei / Avertisment cu privire la declinul interesului occidental

Polonia a anunțat că încetează să mai furnizeze arme Ucrainei, iar omul de afaceri american Howard Buffett a avertizat cu privire la posibilitatea scăderii interesului publicului occidental față de conflictul din Ucraina, în contextul campaniei prezidențiale din SUA.

Ucraina: Semne de întrebare cu privire la sprijinul din partea aliaților occidentali

Polonia nu mai livrează Ucrainei niciun fel de arme, a declarat şeful Guvernului polonez, Mateusz Morawiecki, într-un interviu acordat postului de televiziune „Polsat„.

„Noi înşine trebuie să ne înarmăm cu cele mai moderne arme” – a mai adăugat Morawiecki, conform Rador.

Omul de afaceri şi filantropul american Howard Buffett – unul dintre fiii investitorului multimiliardar Warren Buffett – consideră că publicul occidental şi-ar putea pierde din interesul faţă de războiul din Ucraina în următorul an, unul din motive fiind campania prezidenţială din SUA, relatează miercuri agenţia Reuters, care l-a intervievat pe Buffett la Kiev.

„Îmi pun problema dacă oamenii îşi pot menţine nivelul de interes (faţă de Ucraina). În mod special în SUA unul din obstacole va fi campania politică în care intrăm”, a spus Howard Buffett, a cărui fundaţie a donat sute de milioane de dolari Ucrainei de la debutul invaziei ruse.

Sprijinul financiar și militar din partea Occidentului rămâne vital pentru ca Ucraina să facă față conflictului și consecințelor economice devastatoare ale acestuia.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole