duminică, iunie 23, 2024
AcasăExternePolonia, încă un pas spre pregătirea pentru război. Ce îi obligă pe...

-

Polonia, încă un pas spre pregătirea pentru război. Ce îi obligă pe cetățeni

Relațiile dintre Polonia și Rusia devin din ce în ce mai tensionate. Oficialii de la Varșovia fac încă un pas spre pregătirea pentru război luând o decizie care îi vizează direct pe cetățeni.

În Polonia, un program de calificare militară este în desfășurare până la sfârșitul lunii aprilie, în cadrul căruia sunt așteptați să participe aproximativ 250.000 de oameni.

Sute de mii de cetățeni, obligați să efectueze stagiu militar

Printre cei convocați se află și bărbați care au fost temporar declarați inapți pentru serviciul militar în ultimii doi ani și a căror stare de sănătate va fi reevaluată.

Perioada de pregătire militară poate dura până la 90 de zile, iar neprezentarea este sancționată cu închisoare sau amendă. În timpul participării la exercițiile militare, rezerviștii polonezi primesc o soldă de aproximativ 25 de euro pe zi.

Legea de apărare a patriei promovează întărirea forțelor militare de rezervă poloneze, pe fondul agresiunii ruse din Ucraina.

Polonia își propune să aibă în total 250.000 de militari profesioniști, 50.000 de membri ai forțelor de apărare teritorială, un corp paramilitar subordonat Ministerului Apărării, plus o forță formată din rezerviști, conform Rador Radio România.

Anunțul ministrului polonez al Apărării

Ministrul Apărării al Poloniei, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a subliniat necesitatea urgentă ca Polonia să se pregătească pentru amenințarea unui posibil război cu Rusia. Acesta a menționat că deja se fac calcule pentru achiziționarea de echipamente militare, în vederea asigurării unei pregătiri adecvate în cazul unui astfel de scenariu.

„Mă aştept la orice scenariu şi le iau în serios pe cele mai rele. Aceasta este sarcina unui ministru al apărării în situaţia în care ne regăsim astăzi”, a declarat ministrul Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, pentru publicația poloneză Super Expres.

Polonia

Polonia se pregătește de război cu Rusia

Toate statele europene, în special cele vecineUcrainei, au crescut bugetul pentru Apărare. Mai mulți oficiali militari au avertizat că este necesară o pregătire suplimentară în cazul în care Rusia ar învinge Ucraina și conflictul militar s-ar putea extinde în țările vecine, care au oferit sprijin Ucrainei.

Conform sursei citate, Polonia și-a majorat bugetul militar la 4% din PIB, dublu față de angajamentul din cadrul NATO de 2%. Astfel, au fost încheiate mai multe contracte pentru achiziții masive de armament, în special cu SUA și Coreea de Sud.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole