duminică, iulie 21, 2024
AcasăExternePolonia, prima țară din NATO care a anunțat că va trimite Ucrainei...

-

Polonia, prima țară din NATO care a anunțat că va trimite Ucrainei avioane de luptă MIG-29. Câte aeronave sunt trimise și când vor ajunge

Andrzej Duda, președintele polonez, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă faptul că țara sa va trimite Ucrainei avioane de luptă MIG-29. Avioanele care vor fi trimise zilele următoare sunt în stare de funcționare, iar altele sunt în curs de pregătire, la revizie.

Polonia este prima țară din NATO care a anunțat că va trimite Ucrainei avioane de luptă MIG-29. Președintele Andrzej Duda a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă, când a precizat că patru aeronave vor pleca spre țara invadată de Rusia în următoarele zile. Potrivit oficialului, alte avioane de luptă sunt în pregătire, fiind făcută revizia la ele.

Oficialul polonez a precizat că țara sa mai are undeva între 10 și 20 de aeronave de acest tip.

„În primul rând, literalmente în următoarele câteva zile, vom preda, din câte îmi amintesc, patru avioane Ucrainei în stare de funcționare.

Restul sunt în curs de pregătire, de revizie”, a declarat Andrzej Duda într-o conferință de presă.

Anunțul președintelui polonez vine la o zi după ce premierul Mateusz Morawiecki a spus că Polonia ar putea oferi Ucrainei avioane de luptă MIG-29 în următoarele patru sau șase săptămâni.

Polonia a arestat mai mulți spioni ruși care urmăreau livrările de armament către Ucraina
Ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak a anunțat că s-a destructurat o rețea de spionaj, care urmărea livrările de armament către statul invadat. Potrivit oficialului, acest grup pregătea mai multe activități de sabotaj.

„Aș vrea să subliniez marele succes atins de ofițerii Agenției de Securitate Internă, deoarece întreaga rețea de spioni a fost dată în vileag. Aceasta este fără îndoială o dovadă că serviciile poloneze lucrează pentru securitatea țării noastre într-o manieră foarte eficientă”, a declarat ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak pentru Polskie Radio 1.

Au fost reținute șase persoane, care lucrau pentru serviciile de informații rusești. Spionii ar fi ascuns camere de luat vederi la rute feroviare importante, în principal în regiunea Podkarpackie din sudul Poloniei. Camere au fost găsite și în apropierea aeroportului Jasionka de lângă Rzeszów, un punct cheie pentru transferarea de arme și muniții către Ucraina.

După acest incident, oficialii polonezi au anunțat că măsurile de securitate au fost sporite în cazul rutelor feroviare cheie și a instalațiilor de infrastructură critice.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole