duminică, iunie 23, 2024
AcasăPoliticPrefectul De Mezzo, criticat în termeni duri de Ludovic Orban: „În preajma...

-

Prefectul De Mezzo, criticat în termeni duri de Ludovic Orban: „În preajma regelui exista un personaj, Nebunul”

Într-o conferinţă de presă susţinută recent, la Slatina, preşedintele Partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a vorbit despre campania politică începută de prefectul de Olt Mario De Mezzo, despre care a declarat că „e un copy-paste jenant după Darius Vâlcov”.

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a atacat în termeni duri inițiativa liberalilor locali privind organizarea unuir referendum pentru subvenţionarea preţului la apă. El a afirmat că, de fapt, este o practică populistă, nerealistă și nejustificată, care are un singur scop: acela de a atrage capital electoral.

„Ştiţi cum e, în preajma regelui exista un personaj, Nebunul. Nebunul avea voie să vorbească, să spună orice, pentru că era nebun. Cam aşa e şi De Mezzo, este în poziţia „Nebunul Regelui”, nebunul lui Ciolacu, care face pe opozantul în judeţul Olt. Dar altfel e ridicol, a venit cu nişte… ultima năzdrăvănie, aia cu referendumul pentru cinci metri cubi de apă gratuit pentru fiecare gospodărie, aia e o bazaconie, n-are niciun fel de logică. După aia, absurditatea asta: păi cine sunt de apă, care vor beneficia de această gratuitate? Cetăţenii municipiului Slatina. Cine alimentează bugetul local? Cetăţenii municipiului Slatina. Adică tu iei bani de la cetăţenii municipiului Slatina şi cu banii lor le spui că le dai gratis apa. Când tu de fapt le plăteşti apa respectivă din banii lor, prin intermediul taxelor şi impozitelor. Adică, e ceva de noaptea minţii, vă spun sincer”, a declarat Orban, potrivit Olt Tv.

Mai mult, Orban a mai accentuat ideea că Mario De Mezzo folosește funcția de reprezentant al județului Olt pentru a-și face campania politică la Slatina și că își neglijează, în acest fel, atribuțiile pe care le are un prefect.

„Păi tu eşti prefect, tu trebuie să asiguri legalitatea actelor emise de administraţia locală şi tu vii şi propui să faci un referendum. De când se hotărăşte prin referendum ceva privitor la bugetul local?”, a spus Ludovic Orban.

Fostul premier l-a asemănat pe actualul Prefect al județului Olt cu o copie nereușită a lui Darius Vâlcov, fostul primar al Slatinei.

„Ca să nu mai spun, e un copy-paste jenant după Vâlcov, Vâlcov campionul populismului. Acum, ca să vii tu să copiezi, să vii cu idei, ciorbe reîncălzite, răsuflate, mi se pare o lipsă totală de imaginaţie şi mai ales de bun Context simţ faţă de slătineni”, a mai spus acesta.

Prefectul Mario De Mezzo anunţă pe Tiktok demararea strângerii de semnături pentru organizarea unui referendum local pentru ca primii cinci metri cubi de apă consumaţi de slătineni să fie subvenţionaţi de municipalitate.

Doar că legea permite organizarea de referendum local obligatoriu doar pentru anumite subiecte exacte, cum ar fi dizolvarea consiliului local.

Totodată, liberalul venit de la PNL Sector 5 minte din nou prin omisiune deoarece la Slatina e în vigoare o Hotărâre a Consiliului Local din anul 2018 prin care de această măsură beneficiază persoane din anumite categorii vulnerabile.

În plus, promisiunea electorală a lui De Mezzo este copiată fără ruşine din campania din anul 2004 a fostului primar Darius Vâlcov, deţinut pentru fapte de corupţie. Actualul prefect se afla atunci în tabăra adversă lui Vâlcov, adică în PSD.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole