joi, mai 23, 2024
AcasăEconomicPregătiri pentru trecerea la vehicule electrice și reducerea emisiilor poluante: Mercedes anunță...

-

Pregătiri pentru trecerea la vehicule electrice și reducerea emisiilor poluante: Mercedes anunță investiții de miliarde de dolari pentru modernizarea fabricilor

Mercedes va investi miliarde de dolari pentru a-şi moderniza fabricile din China, Germania şi Ungaria în următorii ani, în timp ce producătorul auto german se pregăteşte să treacă la vehicule electrice şi să reducă emisiile poluante, a informat revista Automobilwoche, citată de Reuters, conform News.ro.
Uniunea Europeană şi-a stabilit obiectivul de a reduce la jumătate emisiile de CO2 per autoturism pe parcursul ciclului de viaţă al vehiculelor, până la sfârşitul acestui deceniu, faţă de 2020, şi vrea să ajungă la un acord cu privire la termenul 2035 pentru a pune capăt vânzărilor de maşini cu combustibili fosili.
Mercedes a spus că va fi gata să îşi electrifice gama de vehicule până la sfârşitul acestui deceniu, acolo unde condiţiile pieţei permit acest lucru.
“Investim o sumă de milioane formată din trei cifre per fabrică, pentru început”, a declarat directorul de producţie Joerg Burzer, adăugând că aceste investiţii vor fi la fabricile din Beijing, Rastatt, în Germania, şi Kecskemet, în Ungaria.
Producătorul auto va începe lucrările la uzina Rastatt în următoarele luni şi va produce primul model al platformei de vehicule compacte MMA din 2024.
Numărul de modele produse acolo va fi redus de la şapte la patru, a spus Burzer. În plus, Mercedes va investi câteva miliarde de dolari în modernizarea sistemelor de vopsire de la fabricile sale din Sindelfingen, Bremen şi Rastatt din Germania.
Modernizarea urmăreşte reducerea consumului de energie şi apă, precum şi dependenţa sistemului de vopsire de gazele naturale, spre deosebire de energia fără emisii de carbon.
De asemenea, Mercedes ia în considerare extinderea fabricii din Tuscaloosa, SUA, unde poate beneficia de subvenţii guvernamentale în temeiul Legii de reducere a inflaţiei de anul trecut, a spus Automobilwoche.
Burzer a spus că Mercedes este pregătită să răspundă oricăror schimbări ulterioare ale cadrului de reglementare.
”Condiţiile-cadru la nivel mondial se schimbă din nou şi din nou, am putea fi nevoiţi să reacţionăm la asta”, a spus Burzer.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole