joi, iunie 13, 2024
AcasăEconomicPremierul, întrebat când va avea loc rectificarea bugetară: În momentul în care...

-

Premierul, întrebat când va avea loc rectificarea bugetară: În momentul în care va trece legea pe care mi-am asumat-o în Parlamentul României, se va crea cadrul legal / Prioritatea este de a nu pierde bani europeni

Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, despre data la care va avea loc rectificarea bugetară şi a afirmat: ”Vom face un fond pentru cofinanţare. În momentul în care va trece legea pe care mi-am asumat-o în Parlamentul României, se va crea cadrul legal. Când vom avea cadrul legal, deja s-au dat mai multe hotărâri de guvern ca să fie funcţional acel cadru legal şi sunt ferm convins…Prioritatea numărul unu este exerciţiul bugetar 2016 – 2020, astfel încât să ne apropiem la o absorbţie cât mai mare”.

Premierul s-a referit la faptul că, la 31 decembrie, se încheie actualul exerciţiu financiar.

”Îmi doresc o absorbţie peste 95 la sută, să fie cât mai aproape de sută la sută şi suntem în discuţii cu Comisia astfel încât anumite plăţi să putem face şi pe alte paliere (…) Oricum, există o subcontracrare de aproape 50 la sută care sunt proiecte şi fazate care instră pe exerciţiul actual. E o discuţie, dar prioritatea mea ca prim-ministru şi a Guvernului României şi a ministrului de Finanţe este de a nu pierde bani europeni”, a mai declarat premierul.

Acesta a precizat că primele sume au fost deja cerute de către miniştri.

”Primele rectificări  şi primele sume, deja ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi-a făcut temele şi a venit cu o solicitare pe POIM de încă 500  milioane euro, noi trebuie să asigurăm cofinanţarea, ne mai trebuiesc 2 miliardede lei pentru a atrage 3 miliarde de euro. Acesta este 15 la sută, cam acestea sunt proporţiile. Pe urmă sunt  cofinanţările pentru poriectele primarilor unde vom crea un bufer justificat”, a mai declarat Ciolacu.

Acesta susţine că ”există un plan foarte riguros conceput, împreună cu ministrul de Finanţe, cu întreaga echipă guvernamentală şi ne vom ţine de el”.

”Prioritatea noastră în acest moment este România şi infrastructura atât critică, cât şi marea infrastructură”, a adăugat Marcel Ciolacu.

 

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole