duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomicPremierul Marcel Ciolacu se întâlnește marți cu Daniel Dines, cofondatorul unicornului românesc...

-

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește marți cu Daniel Dines, cofondatorul unicornului românesc UiPath

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește marți cu Daniel Dines, cofondatorul unicornului românesc UiPath. La întâlnire participă și ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.
Ministrul Cercetării a anunțat luni că a identificat ce poate face România pe termen scurt pentru a folosi inteligența artificialp și susține că instrumentele de inteligență artificială vor duce la o creștere a colectării de TVA cu până la 1%. „Deja am identificat ce putem să facem pe termen foarte scurt. Mă refer în materie de zile, pentru a folosi inteligenţa artificială, ERP-uri, roboţi care procesează automat date şi le corelează pentru a avea date financiare relevante, pentru a creşte colectarea în special de TVA. Estimările sunt între 0,9 şi 1% creştere a colectării TVA, folosind instrumente de inteligenţă artificială”, a declarat Bogdan-Gruia Ivan, potrivit Agerpres.
Amintim că în anul 2021 Ministerul Finanțelor și unicornul românesc UiPath au semnat un acord de colaborare pentru a operaționaliza un Centru de Excelență RPA (Robotic Process Automation – Robotizarea Procesului de Automatizare) în cadrul ministerului.
Nu este clar în ce stadiu se mai află acest acord de colaborare, în acest moment.
Premierul Marcel Ciolacu mai participă marți și la o întâlnire cu Joerg Bongartz, director Deutsche Bank AG.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole