duminică, aprilie 21, 2024
AcasăEconomicPreţurile petrolului au atins noi maxime

-

Preţurile petrolului au atins noi maxime

Preţurile petrolului au atins noi vârfuri miercuri, iar indicele de referinţă global Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ianuarie, după o reducere puternică a stocurilor de combustibil din SUA şi o ofertă mai restrânsă din cauza reducerilor producţiei din Arabia Saudită şi Rusia, care au compensat îngrijorările legate de încetinirea cererii din China, transmite Reuters.

 

Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 1,38 dolari, sau cu 1,6%, la 87,55 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după 27 ianuarie.

Preţul ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI) a câştigat 1,48 de cenţi, sau 1,8%, până la 84,40 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022.

Indicele de referinţă din SUA a atins în timoul şedinţei 84,65 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 2,7 milioane de barili, în timp ce stocurile de distilate, care includ motorină şi ulei de încălzire, au scăzut cu 1,7 milioane de barili, au arătat datele guvernamentale, în comparaţie cu aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters, ca ambele să rămână în mare parte stabile.

Furtuna a distrus hectare de solarii în comuna Matca

Pieţele au ignorat în mare măsură o creştere peste aşteptări, de 5,85 milioane de barili, a stocurilor de ţiţei din SUA, după o reducere record cu o săptămână înainte.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole