marți, iunie 18, 2024
AcasăActualitatePrima ediție a evenimentului Cibin Bike Day

-

Prima ediție a evenimentului Cibin Bike Day

Prima ediție a evenimentului Cibin Bike Day, va avea loc pe 8 iunie 2024, între orele 10:00 și 22:00, pe noua pistă de biciclete de pe malul râului Cibin, cu scopul de a promova ciclismul ca un mod de viață sănătos și sustenabil, de a încuraja mobilitatea urbană ecologică și de a întări spiritul comunitar prin diverse activități recreative și educative pentru toate vârstele. Organizat de The Hipodrome Of Music și Urban Bike Revolution, proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității și implementat cu sprijinul Con-A, Colt și Cycle4GlobalGoals.   

Parteneriat cu Cycle4GlobalGoals înscrie evenimentul Cibin Bike Day pe o lista de evenimente ce se desfășoară simultan în peste 15 orașe din țară,  în parteneriat cu Ambasada Regatului Țărilor de Jos și cu sprijinul ING România, urmărind să cerească conștientizarea pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, adoptate de Organizația Națiunilor Unite in 2015.

Sibiul beneficiază de o nouă pistă de bicicletă cu o lungime de peste 3 km, înconjurată de spațiu verde și apă, oferind numeroase insule și pontoane pentru recreere. Sâmbătă, 8 iunie 2024, aceste pontoane de pe malul râului Cibin vor prinde viață din nou. Astfel, în zona dintre Kaufland, șoseaua Alba Iulia, și Gușterița, pontoanele vor găzdui ateliere creative, treasure hunt, service de biciclete, muzică și dans, și multe alte activități pentru toate vârstele.

Programul zilei:

Evenimentul Cibin Bike Day este dedicat tuturor pasionaților de ciclism, indiferent de vârstă și nivel de experiență, dar și comunității sibiene în general, și va oferi o varietate de activități și surprize pentru întreaga familie:

  • Atelier de arts & crafts pentru copii cu Asociația ANTS, pe pontonul de lângă Mondex, în intervalul 12.00 – 16.00: cei mici vor avea ocazia să-și creeze propriile accesorii pentru biciclete, cum ar fi claxoane pictate și pompoane pentru coarnele bicicletei.
  • Service de biciclete cu Cooperativa de Ciclism, pe pontonul de lângă Podul de Piatră Maria Terezia, în intervalul 10.00 – 18.00: specialiștii vor oferi verificări și mentenanța bicicletelor.
  • Târg de biciclete, accesorii și haine de ciclism second-hand, pe pontonul de lângă Podul de Piatră Maria Terezia, în intervalul 12.00 – 16.00: toți cei interesați sunt invitați să își vândă bicicletele și accesoriile de biciclete în cadrul unui târg dedicat.
  • Treasure Hunt pe biciclete, cu pornire de pe pontonul de lângă Podul de Piatră Maria Terezia, în intervalul 10.00 – 18.00: participanții, organizați în grupuri de mai multe persoane vor explora pista de biciclete în căutarea comorilor naturale, urbane și culturale.
  • Atelier de reguli de circulație rutieră, pe pontonul de lângă Podul de Piatră Maria Terezia, în intervalul 12.00 – 14.00: un mod interactiv și educativ de a învăța regulile de circulație.
  • Clase de indoor cycling cu Aria, pe pontonul de lângă Mondex, în intervalul 13.00 – 17.00: pentru cei care doresc să își testeze rezistența și să se bucure de o sesiune intensă de cycling.
  • Muzică cu DJ, pe pe pontonul de lângă Podul de Piatră Maria Terezia, în intervalul 10.00 – 22.00: evenimentul va avea parte de muzică live mixată de DJ Ciprian Popa & OMIS, Pia, Ioana b2b Cristina, Miss Nixon (NL), The Eclectors și Disconnected (Toygun b2b Adi Ban). Se alătură și PulsaR Sibiu, cu muzică live, pentru un plus de energie și chef de dans.
  • Food & Drinks pe pontonul de lângă Podul de Piatră Maria Terezia, în intervalul 10.00 – 22.00: participanții se vor putea delecta cu bunătăți de la Best of Pasta, Simplu și Bun, Bubble Bar by Wine Not, Bere Sadu, Olha Coffee și înghețata Creme de la Creme.

Loc de întâlnire și socializare a comunității

Noua pistă de biciclete de pe malul Râului Cibin reprezintă un pas important pentru viața orașului Sibiu, promovând un stil de viață sănătos și sustenabil. Aceasta nu doar că oferă o alternativă ecologică și eficientă de transport, reducând emisiile de carbon și congestia traficului, dar și încurajează locuitorii să adopte obiceiuri mai sănătoase prin ciclism.

Prin multitudinea de insule și pontoane, pista de biciclete devine un loc de întâlnire și socializare pentru comunitate, contribuind la creșterea calității vieții și la dezvoltarea unui oraș mai verde și mai prietenos cu mediul înconjurător.

În acest context, Cibin Bike Day promovează pista de biciclete să devină un loc de întâlnire și socializare a comunității, facilitând interacțiunea între locuitori și contribuind la consolidarea legăturilor sociale într-un mediu prietenos și accesibil.

Evenimentul este sponsorizat de: CON-A Sibiu (sponsor principal) și Colt.

Stirea Prima ediție a evenimentului Cibin Bike Day a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole